MANİSA

Manisa ile Kula ve Turgutlu ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 43 şüpheliden 17'si tutuklandı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturması kapsamında örgütün emniyet yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla Manisa merkezli 26 ilde geçen hafta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında meslekten ihraç edilen emniyet personelinin de yer aldığı 36 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta sorguları tamamlanarak mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A.A, A.Ü, E.T, E.P, H.D, İ.Ç, M.G, M.Ö, M.Ç, M.A, M.K, O.Ö, R.Ş. ve S.İ. tutuklandı. Diğer 22 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kula'da bir süre önce açığa alınan doktor A.Ş. ile emekli öğretmen M.Ü, emniyetteki işlemleri sonrası getirildikleri adliyede mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Turgutlu'da gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen sağlık çalışanlarından M.A, mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler G.C, F.Y, F.K. ve K.U, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Muhabir: Turgay Duyar, Alaettin Yakın

Kaynak: AA