Polisin eylemcilere saldırısı tekrar başladı. Tuzluçayır Meydanında çatışmalar devam ederken kitlenin sayısı gittikçe artıyor. Polis terörüne havai fişeklerle karşılık veriliyor. Meydanın yanısıra Abidin Aktaş ve Natoyolu Caddesinde barikatlar oluşturuldu.

Çatışmalar ara sokaklarda da devam ediyor. Çok yoğun gaz bombası atılırken polisin TOMA ve akreplerle saldırısı sürüyor. Tüm sokaklara barikatlar kuruldu. Ateşe verilen barikatlarla direniş kararlılıkla devam ediyor.

Plastik merminin yoğun olarak kullanıldığı polis saldırısında aralarında BDSP'lilerinde olduğu birçok kişi yaralandı. Polis evlere ve dükkanlara gaz bombası atıyor. Çok sayıda gözaltı olduğu ve Çiçek iş merkezinin basıldığı, içerideki insanların darp edildiği de gelen bilgiler arasında.

13.07: Polis Tuzluçayır meydanından çekildi. Direnişçiler meydanda eylemlerine devam ediyorlar.

12.35: Mamak'ta Natoyolu üzerinde çatışmalar devam ediyor. Gözaltına alınan BDSP'li ve Kızıl Bayrak okuru serbest bırakıldı.

***

Dün gerçekleştrilen polis saldırısının ardından bugün sabah erken saatlerde Tuzluçayır'a gelen Mamak Belediyesi'ne bağlı ekipler Tuzluçayır Direniş ve Dayanışma Çadırlarını boşaltmak istedi. Çadırlara dönük saldırıya karşı çıkan bir BDSP'li ve bir Kızıl Bayrak okuru belediye aracına müdahale ederken gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis aracında bekletildiler ve darp edildiler. Şu an Tuzluçayır mahallesi çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar tarafında ablukaya alınmış durumda. Bekleyiş devam ediyor.

kızılbayrak