ANKARA - İbrahim Yılmaz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile getirilen matrah artırımı uygulamasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Kanun ile sunulan avantajların mevcut borçların yapılandırılarak ödeme kolaylığı sağlanmasıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Ağbal, matrah artırımının önemine dikkati çekti.

Matrah artırımı yapan mükelleflere, artırımda bulunulan döneme ilişkin vergi incelemesi yapılmayacağını belirten Ağbal, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda 2011 ila 2015 yıllarına ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, gelir ve kurumlar stopaj vergisi ile katma değer vergisi matrahlarını artıran gerçek kişi ve kurumlar, artırımda bulunulan yıl için vergi incelemesine tabi tutulmayacaklar. Kanun, mükellefler için tarihi fırsatlar sunuyor. Tüm mükelleflerimizi matrah artırımı imkanından yararlanmaya davet ediyorum."

Matrah artırımından 1,4 milyar lira vergi hesaplandı

Başvuruların şu ana kadar iyi gittiğini ancak amaçlarının, böyle bir imkana ihtiyaç duyan herkesin başvuru yapmasını sağlamak olduğunu dile getiren Ağbal, şu ana kadar yaklaşık 125 bin başvuru alındığını ve matrah artırımı hükümlerine göre 1,4 milyar lira vergi hesaplandığını söyledi.

"Bu tarihi imkan" için sürenin 31 Ekim'de biteceğine dikkati çeken Ağbal, matrah artırımı yapacak herkesi bir an önce başvurusunu yapmaya çağırdı.

Kaynak: AA