Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, çok sayıda oda başkanı, kurum müdürleri, polis ve askeri erkan, şehidin ailesi ve mesai arkadaşları katıldı. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM, Başbakanlık, Silahlı Kuvvetler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve birçok kurum tarafından da çelenk gönderildi.Cenaze namazı öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin silah arkadaşları, Bingöl Özel Hareket Polisleri de, tabutun başında gözyaşlarına hakim olamazken, arkadaşlarını son yolcuğunda biran olsun yalnız bırakmadılar. 

Türk Bayrağına sarılan tabutunu taşıdılarŞehidin yakınları baygınlıklar geçirirken kardeşi Buhari Ağçelik, soğukkanlı duruşuyla metanetini korudu. Gözyaşlarının feryada karıştığı cenaze töreninde şehidin annesi Aynur, kardeşi Nasuhi ve eşi Özlem Ağçelik, yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. İkindi namazının ardından İl Müftüsü Ümit Çimen’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, askeri manga eşliğinde ve tekbirler atılarak, şehitliğe getirildi. Şehit Buhari Ağçelik'in cenazesi daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA