Laboratuvar açılışına, Yeşilyurt Milli Eğitim İlçe Müdürü Cemal Kalay Turgut Özal Anadolu Lisesi Müdürü Abdulbasit Öztürk, öğretmenler, CTO yönetim kurulu üyesi ve Yılın Kadın Girişimcisi seçilen Hande Cilingir ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışın ardıdan DHA Muhabirine açıklama yapan, CTO Yönetim kurulu üyesi Mehmet Sinan Tokay, projeye tüm çalışanların destek verdiklerini söylerek cümlelerine şöyle devam etti:

“Tüm çalışanlarımızın desteğiyle genç arkadaşlara yarımcı olmaya çalışıyoruz. Öncelikle kendi arkadaşlarımızın mezun oldukları okullardan başlayarak bu yardımları yapmaya karar vermiştik. İlkinide benim mezun olduğum Turgut Özal Anadolu Lisesi’ne yapma fırsatımız oldu. Umarım bu genç arkadaşlara faydalı olur onların geleceklerini daha iyi bir gelecek getirmeye faydalı olur diye düşünüyorum. Buradaki hocalarımızada bir minnet borcumuzun bir kısmınıda ödemiş oluyoruz. 20 adet bilgisayar var burada bir projeksyon cihazı birde yazıcıyla bir bilgisayar laboratuvarının tüm ihtiyacını karşılamış oluyoruz."

Şirket hakkındada bilgiler veren Sinan Tokay, 2012 yılında kurulmuş olan kendi şirketlerinin teknoloji firması olduğunu avrupanın en büyük prodak şirketi olma yönünde ilerleyen bir şirket olduğunu belirten Tokay, “ ‘Yardımlaşma Projesi’bizim özellikle diğer Teknoloji firmaları ile birlikte yapmaya çalıştığımız bir konsep. ‘1+1+1’ ismini verdiğimiz bir proje. Çalışanların maaşlarının %1’i zamanlarının %1’i ve şirketin karının %1’ini bir fona bağışlıyoruz ve bu fonda bu tür yarımları organize ediyor. Hem böyle fiziksel yardımlar olabilir, hem bilgisayar yazıcılar olabilir diğer taraftanda eğitimler danışmanlıklar mentonikler aslında. istanbul’da şuanda başladığımız ama diğer şeylerede yayınlanmasını özellikle diğer teknoloji firmalarının katılımı ile bir organizasyon. Bunun önemi önümüzdeki yıllarda teknolojinin çok ciddi anlamda bir atağa geçeceğini biz ön görüyoruz. Ülkemize nekadar ne kadar teknolojiye yatırım yapılırsa ne kadar gençler teknoloji ile ilgilenirse okadar faydalı olabileceğini düşünüyoruz. Onun için böyle bir projeyi ayakta tutmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yeşilyurt İlçe Millieğitim Müdürü Cemal Kalay’da yaptıkları bağışın kendileri için çok anlam ifade etmekde diyerek, şöyle konuştu:

“Kendi okullarından mezun olan bir kişinin dönüp bizim okullarımıza bağış yapmasını 20 adet bilgisayar bir projeksyon bir çok yönlü yazıcı getirmesi bizim için ayrı bir anlam ifade etmektedir. İnşallah bu örnek davranış bir çok kişiye bir çok öğrencimize örnek olur. Çok güzel şeylerde mezun olan öğrencilerimizin bize dönüşü olup firmamıza ve öğrencimize çok teşekkür ediyoruz yaptığı anlamlı katıkıdan dolayı devamını inşallah bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından Turgut Özal Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine konferans veren Sirketin CEO'su, kurucu ortağı ve Microsoft tarafından ‘Yılın Kadın Girişimcisi’ seçilen Hande Çilingir’de, bir ülkede yazılımın gelişmesi, teknolojinin gelişmesi o ülkenin gelişmesidir diyerek şöyle devam etti:

“O ülkenin ekonomisine hem politikasına her bir tarafa uzanan politik bir etkisi var. Ne yazıkki şuanda Türkiye fazla teknoloji ihracatı yapan bir ülke değil. Çok küçük bir rakam vereyim sizin aklınızda bir karşılaştırma olsun mesela Almanya’da üretilen yüksek teknoloji ürünlerinin yaklaşık %26’sı yüksek teknoloji ürünleriyken, Türkiye’de ki bu rakam sadece %1.6 dır.”

Daha sonra Turgut Özal Anadolu Lisesine katkılarından dolayı Yeşilyurt İlçe Millieğitim Müdürü Cemal Kalay tarafından şirketin kurucuları Mehmet Sinan Tokay ve Hande Çilingir’e plaket verildi.

Kaynak: DHA