Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 10 hükümlü, günlük 8 lira karşılığında Alanya sahillerinde temizlik işçisi olarak çalışmaya başladı. Turistler güneşlenirken, mahkumlar plajdaki çöpleri toplayarak temizlik yaptı.

Alanya Kaymakamlığı'nın talebi üzerine ' Çevreci Mahkumlar' projesi kapsamında başlatılan uygulamayla Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 10 hükümlü, ücret karşılığında ilçe sahillerinde çevre temizliği yapmaya başladı. Uygulamanın ilk gününde mahkumlar, sahilde turistler güneşlenirken temizlik yaptı. Mahkumlar, çöp poşetleriyle sahili boydan boya dolaştı. 2 gardiyan gözetiminde 4 gün boyunca temizlik yapacak olan hükümlüler, günlük 8 lira ücret alacak.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Sabri Karataş, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Çetin Geyik ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, temizlik yapan mahkumları ziyaret etti. Başsavcı Yavuz, güzel, temiz ve güvenli bir Alanya için çalışacaklarını belirterek, "Mahkumlar hem çevre bilincini kazanacak hem de sosyal hayatlarında daha duyarlı olacaklar" dedi. Kaymakam Doğan ise turizmin en önemli kaynağının deniz olduğuna dikkat çekerek, deniz ve sahil temizliğine işaret etti. ALTİD Başkanı Güner de projenin önemine değinerek, "Turizm insana rağmen değil, her şeye rağmen yapılıyor" dedi. - Antalya / Alanya (Doğan Haber Ajansı)