İflas idaresinin denetimindeki bayındırlık Bankası ile ilgilendiren sorun İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi'nde görüldü. Davada, Yavuz Uzan, Yeşim Öztürk, Yaşar Avni Güral, Erol Hürbaş, Tacettin Pak, Mehmet Koray Özkaya kabil isimlerin, bankanın içinin boşaltılmasında mesul oldukları iddiası ile yürütüldü.

İMAR BANKASI RESMEN İFLAS ETTİ
 
2007 senesinde oluşturulan sorun geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme 11 kişiyi 'sorumlu' gördü. Mahkeme, batkınlık idaresine 16 bilyon 800 milyon 246 bin 527 lirası gerçek alacak, 8 bilyon 788 milyon 395 bin 627 lirayı da ürem edinmek az daha mecmu 25 bilyon 588 milyon 642 bin 154 teklik ödemeye mahkum etti.

BDDK İMAR BANKASI'NI KAPATTI
 
 Mahkeme, sorun masraflarının da davalılardan alınmasına değişmeyen verdi. Davalıların sonucu temyiz etmeleri bekleniyor.

ESKİ GENEL MÜDÜRÜN EŞİ DE DAVALI
 
Davalılar ortada toprak düzlük Yaşar Avni Güral ve Erol Hürbaş, bayındırlık Bankası'nın Yönetim Kurulu üyesi adına fariza yapıyordu. Mehmet Koray Özkaya ve Tacettin Pak ise bayındırlık Bankası Genel Müdür Yardımcısı adına fariza yaptı. Davalılar ortada toprak düzlük Semra Başaran'ın benzeri Hilmi Başaran ise bankanın Genel Müdürüydü. Sema Başaran'ın adı davada 'vasi' adına toprak aldı. Yeşim Öztürk ise Mali Kontrol Müdürü adına toprak alıyor. Davalılar ortada toprak düzlük Yavuz Uzan ise, Kemal Uzan'ın kardeşi.

Kaynak: HABER7.COM