Kadınları öldürebilirsiniz, yeter ki geçerli bir nedeniniz olsun

Adam baltayı alıp bir gün önce boşandığı eşinin kafasına geçiriyor, kadını öldürüyor ve mahkeme “şiddetli elemin sonucu” katil olduğuna karar vererek cezasını indiriyor. Ağırlaştırılmış müebbet alacağına, ine ine on yedi yılı buluyor alacağı ceza.

Mahkeme özet geçmiş: Kadınları öldürebilirsiniz, geçerli bi nedeniniz olsun yeter ki.

Buradaki geçerli neden, öldürülen kadının, eşinin ağabeyi ile birlikte olması. İki yıl kadar abinin tecavüzüne uğramış kadın. “Rızası var” eşiğinde abi temize çekilmiş haberden anladığım kadarıyla. Adam eşine boşanma davası açmış, boşanmışlar ve ertesi gün şiddetli elem yapacağını yapmış, balta ile kadın öldürülmüş. Adamda pek bi suç yok aslında. Suç baltada.

İşin aslını bilmiyorum, merak ettiğim de söylenemez. Çünkü kadın, keyfi öyle istediği için eşini aldatmış olabilir. Eşin ağabeyi yanına yaklaşmak istemeyeceğimiz tıynette bi tip olabilir. Bunlar tencere kapak gibi birbirlerini de bulmuş olabilirler. Tüm bu tantananın toplamı bir adet boşanma eder. Ne eksik ne fazla. Eşlerin birbirini aldatması gayet geçerli bir boşanma nedenidir, şiddetli elem nedeni de olabilir ve hatta evet cinayet nedeni de olabilir. Ancak eğer verilen cezanın af nedeni olursa, işte o zaman bütün topluma şu mesajı vermiş olursunuz: Kadınları öldürebilirsiniz, yeter ki geçerli bir nedeniniz olsun.

Aslında merak ettiğim bi şey var: O balta neden sadece kadının kafasına indi? Ağabey eğer iki yıl boyunca kardeşinin eşine tecavüz ettiyse, neden cezasız kaldı? Yok tecavüz değildi, rıza vardı deniyorsa, bu durumda aynı rızayı gösteren kadın öldürülüyor da, ağabey neden bağışlanıyor? Kadınları öldürmeye programlı ahlak ve namus anlayışı en çok nerede su koyuveriyor? Bu leş anlayışın kaç ayrı yüzü var böyle? Erkek yapınca aklama paklamaya ayarlı, kadın yapınca baltaları bileten kaç farklı ama aynı utanmazlığa sahip yüzü var? Ve ayrıca, şu söylediğimden erkekler de öldürülsün madem dediğimi alıp çıkarabilecek kaç şahane zeka var?

Mahkemenin kararında öldürme eyleminin “eşten kaynaklı” olduğu belirtilmiş. Okurken öyle bi hava hissettim ki, sanki adama verilen on yedi yıllık cezaya üzülmüşler. Yazık la demişler sanki, bak görüyo musun gitti adamın gençliği demişler. Karısı kendini baltayla öldürtmüş adama demişler, kafasına geçsin diye o balta bilmemiş ki daha ne yapsın demişler. Yazık değil mi şimdi bu adama diye içlenmişler, bari şiddetli elem diyelim, ne bileyim iyi hal diyelim, eşi yüzünden düştü bu hallere diyelim de indirebildiğimiz kadar indirelim cezayı demişler sanki.

Bu coğrafyanın kadınlarına dedikleri de şu aslında: Medeni toplumlarda ancak boşanma nedeni kabul edilen şeyler burada sizin için ölüm nedenidir. Bizim o kadar güzel, o kadar muhteşem bi ahlakımız ve namus anlayışımız var ki, sokaktan eve, okuldan işe, karakoldan mahkemeye, köyden şehire, her yerde ve her zaman kadını ezmeye, sindirmeye ve gerekiyorsa öldürmeye programlıdır. Aman ne var canım alt tarafı ölürsünüz. Herkes ölecek zaten bir gün.

Karamsar olmaya ne gerek var değil mi?

http://sariyerfisilti.com/kadin/gecerli-bir-sebebiniz-varsa-kadinlari-oldurebilirsiniz.html