BEYRUT

Lübnan Kamu İşleri ve Ulaştırma Bakanı Joseph Fenianos, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Saad el-Hariri ile telefonda görüştüğünü, İsrail savaş uçaklarının dün gece Lübnan hava sahasını ihlal etmesi hakkında bilgi verdiğini belirtti.

İsrail savaş uçakları Lübnan hava sahasını ihlal etti

İsrail savaş uçaklarının alçak uçuşu sırasında, Lübnan hava sahasını kullanan 2 yolcu uçağında bulunan yolcuların mucize eseri kurtulduğuna dikkati çeken Fenianos, "Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyine saldıran söz konusu savaş uçakları, Lübnan hava sahasını ihlal ederken iki sivil uçağı da neredeyse vuracaktı." ifadelerini kullandı.

Lübnan haber ajansı NNA'da yer alan açıklamasında, sivil yolcuları taşıyan 2 uçak hakkında bilgi vermeyen Fenianos, Lübnan'ı ve halkını İsrail'e karşı korumak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) acil şikayette bulunma konusunda Başbakan Hariri ile mutabık kaldıklarını aktardı.

Bünyamin Çiftçi, vatandaşlarla bir arada Bünyamin Çiftçi, vatandaşlarla bir arada

Lübnan resmi haber ajansı, dün gece yerel saatle 21.50'den itibaren ülkenin güneyindeki En-Nebatiye ve İklim et-Tuffah bölgelerinde İsrail savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığını duyurmuştu.

Muhabir: Mahmut Geldi

Kaynak: AA