KÜTAHYA/BALIKESİR

Türkiye Diyanet Vakfının "Halep'te İnsanlık Ölmesin" sloganıyla Halepliler için başlattığı kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerini taşıyan Kütahya'nın Emet ilçesinden 5, Balıkesir'in Edremit ilçesinden 2 tır yola çıktı.

Emet Müftüsü İsmail Temur, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Emet halkının kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, 5 tır dolusu gıda ve giysilerden oluşan yardımların, Haleplilerin yaralarını bir nebze de olsa saracağına inandıklarını kaydetti.

Balıkesir

Balıkesir'in Edremit ilçesinde de kampanya kapsamında toplanan malzemeleri taşıyan 2 tırın Haleplilere gönderilmesi için Şentürkler Camisi önünde tören düzenlendi.

Kaymakam Ali Sırmalı, yaptığı konuşmada, Edremitlilerin Haleplilerin yardım çığlıklarına, feryatlarına duyarsız kalmadıklarını söyledi.

Müftü Vekili Adem Polat da Halep'te bir insanlık dramı yaşandığına işaret ederek, "İnsanlar katlediliyor. Açlık, susuzluk aldı başını gitti. Dolayısıyla insanlar gerçek anlamda bir sıkıntı içerisindeler. Başlattığımız kampanya kapsamında yaklaşık iki haftadır çalışmalarımız devam ediyor. Bu çerçevede yapmış olduğumuz yardımlar Allah'a hamd olsun beklediğimiz düzeyde oldu. Edremitli kardeşlerimiz kampanyaya yoğun ilgi gösterdi." diye konuştu.

Daha sonra yardım malzemelerini taşıyan tırlar dualarla uğurlandı.

Muhabir: Hakan Firik,Abdülkadir Ekmekçioğlu

Kaynak: AA