Kurtulmuş, "Türkiye güzel bir şekilde daha hızlı bir şekilde daha etkin bir şekilde yönetilecek. Türkiye, ekonomide, siyasette, dış politikada çok daha hızlı ve güçlü politikalar alabilecek bir yönetim sistemine kavuşmuştur" dedi.

Kurtulmuş, Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde sabah kahvaltısında partililerle bir araya geldi. Kahvaltıya, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik, Murat Demir, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve partililer katıldı. Türkiye'nin 16 Nisan'dan sonra yeni bir yönetim modeline geçtiğini belirten Kurtulmuş, "İnşallah Türkiye güzel bir şekilde daha hızlı bir şekilde daha etkin bir şekilde yönetilecek. Türkiye, ekonomide, siyasette, dış politikada çok daha hızlı ve güçlü politikalar alabilecek bir yönetim sistemine kavuşmuştur. Bunun olumlu sonuçlarını önümüzdeki günlerde inşallah hep beraber göreceğiz. Tabi sistemin bir geçiş süreci olacak. İnşallah bu geçiş sürecinde parlementoda bu sürecin uyum yasalarını gayet güzel bir şekilde çıkararak hızlandıracağız. Milletin karar verdiği bu yeni sistemi hep beraber güçlü bir şekilde uygulamaya koyacağız" diye konuştu.

Kurtulmuş, yeni sistemin Türkiye'nin sistemi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu sistem tüm Türkiye'nin sistemidir. Parlamenter sistem nasıl tüm ülkenin içinde bulunduğu bir sistem ise bundan böyle Cumhurbaşkanlığı Sistemi'de bütün Türkiye'yi ilgilendiren, vatandaşlarımızın hepsini yönetecek olan bir sistemdir. Artık referandum geride kaldı. Referandumda şu kadar 'Evet' dendi bu kadar 'Hayır' dendi demenin anlamı yoktur. Demokratik ilkeler çerçevesinde meclisten geçen bu anayasa teklifi millet tarafından kabul edilmiş ve Türkiye'de yönetim sistemi değişmiştir. Ben bir kere daha hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Kurtulmuş'a kahvaltının ardından Başkan Şahin tarafından Tosya bıçkısı, kese ve Tosya pirinci hediye edildi. Kurtulmuş, kahvaltı sonrası ilçeden ayrılarak Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA