Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Antalya'da Kepez Belediyesi'ne ait Macera Ormanı ve Duacı Gençlik Kampı'nı ziyaret etti. Vali Münir Karaloğlu, Kepez Belediye Bakanı Hakan Tütüncü ve Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer'in eşlik ettiği Kurtulmuş, Macera Ormanı'ndaki seyir terasından Antalya manzarasını seyretti. Ardından buradaki üniversiteli gençlerle sohbet etti. Kurtulmuş, daha sonra Duacı Gençlik Kampı'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen ve 40 ilden gelen gençlerin katıldığı Demokrasi Kampı'na geçti.

BÜYÜK RESMİ GÖRMEK MECBURİYETİNDEYİZ

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda gençlere seslenen Numan Kurtulmuş, bir tarafta PKK, bir tarafta IŞID'in canlı bomba ve terör saldırılarıyla Türkiye'nin önünün kesilmeye çalışıldığını, bir tarafta Suriye'nin son 5 yılda paramparça edildiğini ve Irak'ta Musul operasyonlarıyla yeni bir döneme girildiğine değindi. Kurtulmuş, “Olayların niye bu kadar yoğun şekilde bu coğrafyada yaşandığı ve niçin Türkiye merkezli operasyonlar zinciriyle karşı karşıya kaldığımızı iyi anlamamız lazım. Yetmiyor, FETÖ denilen bir eşkıya çetesi yıllardır gizlendikleri yerden çıkarak bu ülkenin önünü esmeye çalışıyor ve darbe girişiminde bulunuyor. Büyük resmi görmek mecburiyetindeyiz" dedi.

BUGÜNKÜ BİR ASIR ÖNCE OYNANAN OYUN

Bugünkü oyunun bir asır önce oynanan oyun olduğunu ve aslında üç asır önce başladığını belirten Numan Kurtulmuş, şöyle dedi:

“Yaklaşık 20 milyon kilometrekarelik yüzölçümünde Osmanlı Barış Düzeni adını koydukları bir büyük imparatorluğun varisleriyiz. O 20 milyon kilometrekare küçüle küçüle 2.5 milyon kilometrekareye düşmüştü. Ama maalesef 2.5 milyon kilometrekareyi dağıtmak ve paylaşım için Birinci Dünya Savaşı başlatıldı. Osmanlı Barış Düzeni'nin bir barış kolu Balkanlardır. Birinci Dünya Savaşıyla geniş coğrafyamızda insanlar etnik fitne ateşi yakılarak birbirinden ayrılmaya başlamıştır. 1'nci Dünya Savaşıyla dünyanın en büyük barış imparatorluğunun sonu getirildi."

MESELE BU COĞRAFYANIN DAHA FAZLA DAĞILMASI

Etnik ve mezhebi fitne üzerinden insanları birbirinden ayırmaya çalışıldığını ama bu oyunların tutmadığını belirten Numan Kurtulmuş, şimdi ise bir asır evvel sınırlarını böldüklerini insanların gönülleri ve zihinlerinin bölünmeye çalışıldığını kaydetti. Ortadoğu'daki oyunun bu olduğunu belirten Kurtulmuş, “Suriye, Irak'taki mesele, FETÖ'nün işgal, darbe girişiminin arkasındaki esas gerekçe budur. Mesele ne sadece Musul, ne Trablus, ne de Türkiye'nin bugün Fırat Kalkanı'yla kurtarmaya çalıştığı o coğrafyanın esenliğidir. Mesele bu coğrafyanın daha fazla dağılması, parçalanması ve aradaki ihtilafların kalıcı hale getirilmesidir" dedi.

ETNİK KİMLİK ÜZERİNDEN MİLİS LAFINI KULLANMAYIN

Son günlerde kullanılan 'Kürt koridoru, Şii milisler, Türkmen milisleri, Kürt milisler' ifadelerinin bir algı operasyonunun parçası olduğunu aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bölgedeki oyun Kürtlük, Türklük veya Araplık oyunu değildir. Sünnilik ya da Şiilik oyunu değildir. Bölgede oynanan oyun yeniden sınırları değiştirmektir. Onun için lütfen rica, istirham ediyorum, şimdi Musul'da 'Şii milisler', bu tabiri kullanmayın, Haşdi Şabi, o örgüt adını kullanın. Kürt milisler bu adı kullanmayın, PYD, YPG, PKK örgüt adını kullanın. DEAŞ, Sünni milisler mi diyeceğiz, DEAŞ'ın adını kullanın. Bu anlamda mezhepler, meşrepler ve etnik yapılar üzerinden milis tabiriyle 'Sünni milis, Şii milis, Türk milis, Arap milis, Kürt milis' laflarını kullanmayın lüften. Böylece bu bölgenin asli unsurlarını milis seviyesine indirerek birbirinden uzaklaştırıyor. Bu bölgede Türkler, Araplar, Kürtler, Şiiler, Sünniler bu coğrafyanın asli unsurlarıdır."

1950'den itibaren 66 yıllık siyasi hayatta 5 darbe olduğunu ve Menderes'in ipini çekenlerle 15 Temmuz'da meclise bomba atanların iradesinin aynı olduğunu dile getiren Numan Kurtulmuş, “Türkiye için istedikleri kapıda dursun, kendi başına bir iş yapamasın, ayakta sağlam durmasın ama hepten de ölmesin. Onun için Türkiye'yi hep kontrol altında tutmaya çalışırlar" diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, kamp alanında gençlerle özçekim de yaptı. Kurtulmuş, ardından ok attı. Solak olmasına rağmen, sağ ele göre ayarlanan okla atış yapan Kurtulmuş, hedefe isabet ettirmeyi başardı.

Kaynak: DHA