Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile iltisaklı olduğu belirlenen dernek ve derneğin SODES kapsamında yürüttüğü proje hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 8 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY ile iltisaklı ve bu yapının uzantısı olduğu belirtilen, daha önce faaliyetlerine son verilen Sevgi Eğitim ve Hoşgörü Gönüllüleri Derneği ile derneğin SODES kapsamında yürüttüğü Güçlü Kadın Güçlü Toplum Projesi hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada, projeyle ilgili ödeneği alınan kitapların kursiyerlere dağıtımının yapılmadığı, planlanan il içi gezilere kursiyerlerin götürülmediği, onların yerine toplu olarak imza attırıldığı, kursiyerlere verilmek üzere ödeneği alınan harçlıkların kursiyerlerin hesaplarına yattıktan sonra proje görevlileri tarafından kursiyerlerden elden teslim alındığı tespit edildi.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilen 14 şüpheliyle ilgili Elazığ merkezli Malatya, Kahramanmaraş, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 kişi yakalandı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda KHK ile kapatılan yayınevlerine ait kitaplar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in resminin bulunduğu kitap,13 adet 1 dolar ve dijital materyaller ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 6 şüphelinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

Kaynak: AA