İçişleri Bakanı Efkan Ala, Alman mevkidaşı Thomas de Maiziere ile düzenlemiş olduğu eş matbuat toplantısında, Sultanahmet Meydanı'nda planlı terör saldırısıyla ilişik olarak, 'Küresel terör, önümüzdeki yüzyılda dört başı mamur insanlığın en ehemmiyetli dava başlığıdır. Ülkeler ortada çarpıcı müşterek iş birliğini mecburi kılmaktadır. Ülkeler terörün kimliğine, amacına bakmadan tek değişiklik yapmadan mücadelede stabil müşterek teşrikimesai yapmalıdır. Türkiye bu mevzuda baş döndürücü ağırbaşlı müşterek mücahede içindedir, emek vermek içindedir' ifadelerini kullandı.

Ala, Sultanahmet'teki yıldırı saldırısında 10 isim ve aktif bombanın yaşamını kaybettiğini belirterek, 'Hastanede şu an bakımından mecmu 11 gaileli vardır. İlk aşamada gaileli sayısı 17 idi, bir tanesi hastanede ölüm etti. Diğerleri de taburcu oldu. Bu 11 insandan 9'u Alman uyrukludur. Biri Norveç, biri Peruludur. 9 Alman uyrukludan ikisinin vaziyeti ciddiyetini korumaktadır. Ama ameliyattan baskı ikisi de ve durumlarını en yukarı kurda izlem ediyoruz' biçiminde konuştu.

İçişleri Bakanı Ala, konuşmasında şunları kaydetti:

'Teröristlerin, ecnebi kavgacı niteleyerek bilinen teröristlerin, teröre temayülü olanların gelip Suriye'ye geçmelerini engelleyecek şekilde akım ettikleri, geçmiş depar belgesi bitirdikleri noktada durdurulmaları dair pınar devletlere açıkça çağrıda bulunuyorum. Çok ağırbaşlı tedbirler almalıdırlar ve iş donanmasına baş döndürücü açıkça olmalıdırlar.'

Kaynak: AA