Ünal, özellikle Diyarbakır Sur içiyle ilgili UNESCO'ya bilgi verdiklerini, terör örgütü PKK'nın buraya verdiği zararı koruma ve yenileme çalışmalarıyla gidereceklerini belirtti. Bakan Mahir Ünal, 'Turizm pazarını çeşitlendiriyoruz. Turizm sektörü rahat olsun. Gereken görüşmeler yapılıyor. 2016 yılı yaz sezonu onlar açısından rahat geçecek' dedi.Bakanlığı ile ilgili incelemelerde bulunmak ve Erciyes Dağı'nda, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Dünya Snowboard Şampiyonası finalini izlemek üzere Kayseri'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı, valiliği ziyaret etti.

 Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile blirlikte Vali Orhan Düzgün'den kısa bir birifing alan Bakan Ünal, kentlerin insan kaynakları ile tanındığını ve öne çıktığını anlatırken şöyle dedi:'Kayseri; 11'inci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Mustafa Elitaş, Taner Yıldız bakanlarımız, Mehmet Özhaseki, Salih Kapusuz gibi siyasetçileriyle tanınmaktadır Kayseri, sadece tarihi ve turistik geçmişiyle değil, Erciyes Dağı gibi önemli bir kış sporları ve turizm merkezine sahiptir. 

Önümüzdeki günlerde Erciyes'e yapılacak yatırımlar ve yatırımcılara sağlanacak kolaylıklarla ilgili açıklamalarımız olacak.Birileri, iddet söylemleriyle, tüm olumsuzluk ve şiddeti Türkiye'ye yaymak istiyor. Diyarbakır, Şırnak'da izledikleri hendek siyaseti ile Türkiye'yi türbülansa sokup, çukura çekmek istiyorlar. Terör olayları İstanbul, Ankara, İzmir'de de olsun istiyorlar. Provokatif söylemlerde bulunuyorlar. Ülkemizin pozitif yönüyle gündemde kalmasını arzuluyoruz. Türkiye'nin halen pozitif bir gündemi var. Medyanın bu pozitif yönümüzü öne çıkarmasını bekliyoruz. Millet olarak morale ihtiyacımız var. Moral motivasyonumuzu muhafaza edelim. Sultanahmet ve Ankara'daki terör eylemleri ile bir türbülans yaşadık. Ülkemizin olumsuz, bilinçli bir algı yöntemiyle riski ülke olduğunu söyleyenler oldu. İspanya'da bomba patladı ama turizm yükseldi. Paris'te bomba patladı, ama turizm sürüyor. 'Fransa, çocuklarına ağladı' diye yazanlar, bizdeki terör olayları için aynı kişiler 'Katliam ülkesi' diye yazdı. Bunda nasıl iyi niyet arayalım? Paris sokaklarında tanklar dolaştığını görmeyenler, bizdeki terörü sansür diyorlarsa , turizmimizi gözümüz gibi korumalıyız PKK terör örgütü internet üzerinden Türkiye'ye gelenlere ölüm tehdidi yağdırıp, Türkiye'ye gitmeyin diye algı yürütüyorlar.'

'PKK'NIN YAPTIKLARI UNESCO'YA BİLDİRİLDİ'

Hükümetin çeşitli bakanlıklar aracılığıyla bu tür propagandaya önleyecek önlemleri aldığını, turizmdeki kara propagandaya karşın turizme destek paketi açıkladığına de değinen bakan Mahir Ünal, 'Turizm sektörü bizim paydaşımız. Çözüm ortağımız. Merak etmesinler pazarı çeşitlendiriyoruz. Gereken görüşmeler yapılıyor. 2016 yaz sezonu turizmde rahat geçecek' diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, özellikle Diyarbakır Sur içindeki tarihi eserlere PKK'nın verdiği zararı UNESCO'ya Güneydoğu Avrupa Kültür Bakanları toplantısına ev sahipliği yaparken anlattıp, gösterdiklerini belirterek, 'UNECSO'ya burada hangi çalışma yapacağımızı, restoreyi nasıl gerçekleştireceğimizi söyledik. Suriçi'nin yanı sıra İznik, Kars Ani harabeleriyle de ilgili bilgiler verdik' diye sözlerini tamamladıKayseri Valisi Orhan Düzğün, bakan Ünal'a, kenti Kültür ve Turizm Bakanı olarak ilk kez ziyaretinin anısına Asur ticaret kolonisi Kaniş-Karum'da çıkarılan bir ticare anlaşmanın benzerini armagan etti. Mahir Ünal, 'Kayserililer'in ticarette neden başarılı olduğu yüzyıllar öncesine dayalı' diye espri yaptı.

'KABİNEDE 2 SAKALLI BAKANIMIZ OLDU'

Bu arada bakanların sohbeti sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın sakal bırakması konu oldu. Bir gazetecinin, Bakan Ünal'ın eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a özenerek mi sakal bıraktığını sorması üzerine Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 'Kabinede eskiden bir sakallı bakanımız (Taner Yıldız) vardı. Şimdi iki sakallı bakanımız (Berat Albayrak ve Mahir Ünal) oldu' diyerek espri yaptı.

Kaynak: DHA