Yıl boyunca 450 Kudüslü Müslümanın mutfak masraflarından giyim ihtiyaçlarına kadar bir çok ihtiyacını karşılayan Mirasımız Derneği, bereket ayı Ramazanda yardım faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

150 BİN KUMANYA

Çalışma sayası sadece Kudüs ve Mescid- Aksa olan ve alanda kurulu ilk sivil toplum kuruluşu olan Mirasımız Derneği Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa’da kuracağı iftar ve sahur sofralarının yanı sıra 150 bin Müslümana da kumanya dağıtmayı hedefliyor.

MESCİD-İ AKSA BOŞ KALMASIN DİYE

Mirasımız Derneği, Mescid-i Aksa’da kuracağı iftar ve sahur sofralarına yoksul Müslümanları yine kendisi taşıyacak. Kudüs ve civarındaki yerleşim birimlerinden ücretsiz olarak Mescid-i Aksa’ya getirilecek olan Müslümanlar bu kutsal mekanda iftar ve sahur yapmanın mutluluğunu yaşayacak.

BİR SOFRA 15 TL

Mirasımız Derneği, Mescid-i Aksa avlusunda kurulacak bir iftar sofrasının bedelinin 15 TL olduğunu açıkladı. Sahur bedelinin 10 TL olarak belirlendiği Aksa’da bir kumanya paketinin maliyeti ise 100 TL olarak açıklandı.

YETİMLERE BAYRAMLIK

Mirasımız Derneği Ramazan ayındaki yardım faaliyetlerini yetimleri sevindirerek taçlandırmak istiyor. Yüzre 86’sı yoksulluk sınırının altında yaşayan Kudüslü Müslümanların yetim çocuklarına bayramlık kıyafetler ve çeşitli hediyeler ikram edecek olan Mirasımız Derneği bir yetim giydirmenin bedelinin 100 TL olduğunu açıkladı.

Kaynak: HABER7.COM