Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) itimat karşılıkları ile ilişik düzenlemelerin arkası sıra da demin de kredi kartından nakit avans çekimi ile ilişik tensikat üstünde çalışıyor.

BusinessHT'ye mütekellim bankacılık kaynakları akçe öndelik çekiminde, getiri uygulaması yanı sıra tahsil edilen ücretin kaldırılması anlamında müşterek düzenleme yapılacağını belirtti.

Konuyla ilgili BDDK yetkilileri BusinessHT'nin sorularını yanıtlamazken, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin ise daha BDDK'nın bu düzenlemesi ile ilişik bilgelik sahibi olmadıklarını belirtti.

BDDK, sabık hafta itimat karşılıkları ile ilişik müşterek düzenlemeye gitmişti.

BDDK, Cuma akşamı icra ettiği müşterek değişiklikle 2017 den makbul edinmek kabil bankaların ölçün nitelikteki krediler düşüncesince ayırdığı umumi yanıt rakamlarını yüzdelik 1’e andıran takip kapsamındaki krediler düşüncesince yüzdelik 2 namına belirlemişti.

Bu oranlar halen mahveden krediler ve itimat kartlar düşüncesince yüzdelik 4 ve bu kapsamdaki ikinci gruptaki krediler düşüncesince yüzdelik 8 namına uygulanıyor.

BDDK bahis konusu oranları UFRS 9 kalitesini uygulamayan ve BDDK’dan müsaade meydan bankalar düşüncesince 2018 den sonradan yüzdelik 1,5 ve yüzdelik 3 namına belirledi.

Kaynak: HABER7.COM