Silivri Cezaevi’nde hükümlü olan Özcan, mahkûmların revire çıkartılmadığını söyledi. Açlık grevine başlayan Özcan, “Bu şekilde devam ederse şeker ve suyu da keseceğim” dediDarbe girişiminin ardından cezaevlerinde kötü muamele vakalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce kadın mahkumların gardiyanlarca topluca darp edildiği iddialarıyla gündeme gelen Silivri Cezaevi’nde var olan kötü koşulların artarak devam ettiği bildirildi. Silivri 6’nolu Cezaevi’nde hükümlü olan Cem Özcan, hapishanedeki kötü koşulların düzeltilmesi için 14 Eylül’de açlık grevine başladı. Dokuz günde beş kilo kaybeden Özcan, eşi Dilek Bal Özcan’la yaptığı kapalı görüşte, “Bu şekilde devam ederse şeker ve suyu da keseceğim” dedi.

‘Tavandan idrar akıyor’
Koşulların iyileştirilmesi amacıyla dokuz gündür açlık grevinde olan mahkum Özcan’ın eşi Dilek Bal Özcan, hapishanedeki hücrenin tavanından idrar aktığını, mahkumların dilekçe yazmasına rağmen tavanın tamir edilmediğini aktardı. Mahkumların yakınlarına yazdığı mektupların 45 gün sonra postaya verildiğini söyleyen Özcan, “Temmuz’da yazdığı mektup 5 Eylül’de elime ulaştı” diye konuştu.

‘İnsanları zorlayan şartlar…’
Çok acil bir durum olmadığı sürece eşinin revire çıkarılmadığını ifade eden Özcan, “Diş için hiçbir şekilde doktora götürülmüyorlarmış. Revire çıkabilmeleri için ölüm döşeğinde mi olmaları bekleniyor?” diye sordu. Özcan, üç buçuk yaşındaki kızlarının da yaşanılan sorunlardan etkilendiğini söyleyerek, eşinin sağlığından endişe ettiğini belirtti. Cezaevi koşullarının iyileştirilmesini talep eden Özcan, BirGün’e şunları anlattı: “Eşimin maruz bırakıldığı koşullar insani koşullar değil, iyileştirilmesini istiyoruz. Hapishanede dilekçe yazılmadan bir çöp içeri veya dışarı çıkarılmıyor, dilekçesiz hiçbir şey yapılmıyor. Götürdüğümüz kıyafetler yeni değilse içeri alınmıyor. Sürekli yeni bir şey almaya durumu müsait olmayan insanlar var. Her şeyin 10 defa kontrol noktasından geçirilmesine rağmen yine de insanları zorlayan şartlar dayatılıyorlar bizlere.”

***

Haklarını istedi, tahliyesi ertelendi

IMF protestoları sırasında 2009 yılında gözaltına alınan Mecit Şahinkaya, gözaltında tutulduğu sırada tanımadığı insanların üzerine ifade vermeyi reddettiği için 9 yıldır hapiste. Şimdi ise şartlı tahliyesi geldiği halde serbest bırakılmadı. Anne Zeynep Şahinkaya, BirGün’e yazdığı bir mektupla, yaşadıklarını anlattı: “Şu an Van Yüksek Güvenlikli Hapishanesi’nde tutulan oğlumun tahliyesine 1 ay kala, 8 yıl önce Tekirdağ F Tipi’ Cezaevi’nde kalırken attığı sloganlarla ilgili açılan soruşturmayı getirip, görüş cezası verildi. Oğlumla ilgili hayaller kurduğum şu günlerde 3 yıl daha hapis yatırılacağını öğrendim.”

https://www.birgun.net/haber-detay/kosullar-daha-da-kotulesti-231394.html