Dünyada 7 bin çalışanı ile her ay 100 bin profesyonele liderlik gelişim desteği veren Korn Ferry, 1.6 milyar dolar ciroya sahip, 20 milyon profesyonelin ödül stratejisini gerçekleştiren ve her 3.5 dakikada 1 yöneticiyi yeni işine yerleştiren bir şirkete dönüştü.

Hay Group ile entegrasyon sürecini tamamlayan Korn Ferry, "UP" adını verdiği yeni global stratejisini, dünya ve Türkiye'deki faaliyetleri ile hedeflerini 2 Haziran Perşembe günü Spago'da düzenlediği lansmanda iş dünyası ile paylaştı.

Dünyanın önde gelen insan yönetimi ve organizasyonel danışmanlık firması Korn Ferry'nin 1 Aralık 2015 tarihinde yine kendi alanında lider şirketlerden biri olan Hay Group’u 452 milyon dolarlık bir bedelle satın almasıyla birlikte şirket, sektörünün global lideri haline geldi.

Birleşme sonucunda 1.6 milyar dolar ciroya sahip olan Korn Ferry, tüm dünyada 7 bin çalışanı ile her ay 100 bin profesyonele liderlik gelişim desteği veren, 20 milyon profesyonelin ödül stratejisini gerçekleştiren, her 3.5 dakikada bir yöneticiyi yeni işine yerleştiren bir şirkete dönüştü.

Aralık 2015'ten bu yana Hay Group ile entegrasyon sürecini tamamlayan Korn Ferry, 2 Haziran Perşembe günü St. Regis Istanbul'un terasında yer alan Spago'da gün boyunca devam eden lansmanla, "UP" adını verdiği yeni global stratejisini, dünya ve Türkiye'deki faaliyetleri ile hedeflerini iş dünyasıyla paylaştı.

Lansmana Korn Ferry Hay Group EMEA Başkanı CJ Bolster, Korn Ferry Teknoloji Sektör Başkanı Werner Penk, Korn Ferry Türkiye Onursal Başkanı Şerif Kaynar, Korn Ferry Executive Search Genel Müdürü Nilgün Langenberg, Korn Ferry Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul, Korn Ferry çalışanları ve Korn Ferry'nin portföyünde yer alan şirketlerin üst düzey yöneticileri katıldı.

360 derece liderlik ve organizasyonel danışmanlık

Her iki şirketin de kendi tarihlerinin en başarılı dönemine rastlayan birleşmenin global pazarda büyük bir yankı uyandırdığını ifade eden Korn Ferry Executive Search Genel Müdürü Nilgün Langenberg "Satın almayı, Türkiye'de ve dünyada yalnızca bir portföy birleşmesi olarak ele almamak gerekiyor" dedi ve ekledi:

"Korn Ferry ve Hay Group'un sahip olduğu insan kaynağı, hizmetler ve kapsadıkları pazar dikkate alındığında birleşme 1+1=3 formülünü yarattı. 1.6 milyar dolar olan cironun, önümüzdeki dönemde 2 milyar dolara ulaşması hedefleniyor."

Korn Ferry'nin yeni global stratejisi: "UP"

Şirketlerin, hem yurtiçinde hem yurtdışında etkin rekabet edebilmeleri için doğru liderlik ve organizasyon yetkinliklerine sahip olmaları gerektiğini söyleyen Korn Ferry Hay Group EMEA Başkanı CJ Bolster "Biz de Korn Ferry olarak doğru lideri seçmelerinde, doğru organizasyon yapısını kurma ve yönetmelerinde şirketlere destek oluyoruz" dedi ve ekledi:

"Biz, yükselişe giden yolda şirketlerin en büyük varlığı olan insanlarla, yani çalışanlarla ilerleyebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle de Korn Ferry olarak, çalışanlarının potansiyelinden ve gücünden tam olarak yararlanmayı sağlayan stratejileri geliştirmede şirketlere yardımcı olmayı misyon edindik. Her çalışanın, şirketin ve toplumun yükselme şansının olduğuna inanıyoruz. İşte 'UP' adını verdiğimiz Korn Ferry'nin yeni global stratejisi bu temel fikirler üzerinde yükseliyor."

Korn Ferry Türkiye 29 EMEA ülkesi arasında 5. sırada yer alıyor

Korn Ferry'nin rakiplerinden farklı olarak dünyadaki en yeni ve bilimsel araştırmalara sahip olduğunu; insan kaynakları ve organizasyon yönetiminin her alanında uzmanlığı bulanan, deneyimli, müşteri odaklı geniş bir ekiple çalışmanın avantajını yaşadığını söyleyen Korn Ferry Hay Group Türkiye Genel Müdürü Gökhan Toğrul, şunları söyledi:

"Birleşme ile birlikte Korn Ferry Türkiye, 29 EMEA ülkesi arasında beşinci sıraya yerleşti. Ancak, Türkiye'de yapacak daha çok işimiz var. Bugün ülkemizde şirketlerin, globalleşme, verimliliğini artırma ve inovasyon gibi temel stratejileri bulunuyor. Türkiye'deki 346 CEO ile görüşerek gerçekleştirdiğimiz güncel bir araştırmada, şirketlerin stratejileri ne ölçüde hayata geçirdiklerini sorguladık. CEO'ların sadece yüzde 11'i stratejilerini tanımladıkları şekilde hayata geçirdiklerini söyledi. Bizim sahip olduğumuz yeni insan kaynağı yaklaşımı, her şirketin kendi stratejisini hayata geçirmesi için gereken organizasyon-insan alt yapısına odaklanmayı hedef alıyor."

Kaynak: DHA