“PKK/KCK örgüt üyeliği” suçundan yargılanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sultangazi İlçe Eşbaşkanı İsmail Aktaş İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti gerekçeli kararında cezanın tayininde alt sınırdan cezalandırma sebeplerinden birini, “ByLock kullanılan hatlar ve giriş sayısı” olarak belirtti. ByLock’un FETÖ/PYD terör örgütüne mensup kişilerin kullandığı bir iletişim programı olduğu sabitken gerekçeli kararda, “ByLock” uygulamasından bahsedilmesi kararların kopyala-yapıştır yazıldığına yönelik iddiaları akıllara getirdi. 
İstinafa başvurdular 
İsmail Aktaş’ın avukatı Ferat Boğatekin, “Müvekkile isnat edilen suçlama ‘PKK/KCK Örgüt Üyeliği’ suçlaması ve yargılamanın hiçbir kısmında müvekkile ByLock ile ilgili iddialar sorulmamış ve bu yargılamaya konu yapılmamıştır. BYLOCK daha çok FETÖ yargılamalarında suça konu olan durumdur. Buna rağmen cezanın tayininde alt sınırdan cezalandırma sebeplerden birinin Bylock olarak gösterilmesi yapılan yargılamanın ne kadar özensiz ve şablon karar olduğunu ortaya koymaktadır. Yani halk dilinde kes yapıştır hazırlanan bir karardır” dedi. Yerel mahkemenin yaptığı yargılamanın özensiz olduğunu vurgulayan avukat Boğatekin, özetle şunları söyledi: “Mahkemenin böylesi bir kararda ByLock giriş çıkışına dayandırılarak ki bu konuda dosyada böyle bir durum yokken karar verildiğinin belirtilmesi bile tek başına bu hükmün adil ve hukuka uygun olmadığını ve kararın bozma gerekçesi yapılması gerektiğini göstermektedir. Yerel mahkemenin kararını Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdık. Umuyoruz ki bu mahkeme yapılan bu hatanın farkına varır ve bu sebeple de kararın bozulması yönünde karar verir.”

Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!

http://www.cumhuriyet.com.tr/