Olayla ilgili 4 kişi de kısa sürede polise gidip teslim oldu. İlk olay saat 21.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Kerim Dede Mahallesi Topraklık Caddesi'nde bulunan Mehmet Elagöz B.'ye (27) ait kahvehanede meydana geldi. Umut Gündüz (28), arkadaşları işsiz Muammer Çınar (31) ve Mehmet K. (22) ile birlikte iddiaya göre aralarında daha önceden husumet bulunan Mehmet Elagöz B.'ye ait kahvehaneyi, tabanca ve tüfekle ateş ederek taradı. Şans eseri ölen ya da yaralanın olmadı. Mehmet Elagöz B. de polise haber verip Umut Gündüz'ün kahvehanesini taradığını belirtti. Olay yerinde yapılan incelemede de 20 adet boş kovan ve fişek bulundu. Polis, kahvehaneyi tarayan Gündüz ve arkadaşlarını bulmak için çalışma başlattı.

PUSU KURUP ÇAPRAZ ATEŞE ALDILAR

Mehmet Elagöz B. de olaydan yaklaşık 1 saat sonra Gündüz ve arkadaşlarının içinde bulunduğu 42 DOT 83 plakalı minibüsün merkez Selçuklu İlçesi Demiryolu Caddesi'nde seyir halinde olduğunu belirledi. Ardından da arkadaşları Murat Y.(27), Ramazan Ç.(20) ve İbrahim Y.(20) ile birlikte Demiryolu Caddesi'nde pusu kurup, Gündüz ve arkadaşlarının bulunduğu minibüsün önünü kesip, aracı çapraz ateşe aldı. 

Gündüz ve arkadaşlarında karşılık vermesi üzerine silahlı çatışma çıktı. Çatışmada Gündüz olay yerinden kaçmayı başardı. Kolundan yaralanan arkadaşı Mehmet K. de kaçarken kısa sürede polis tarafından yakalandı. Başı ve vücudunun 4 yerinden yaralanan Muammer Çınar da olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Elagöz B. ve arkadaşları da 42 CRL 74 plakalı otomobille kaçmayı başardı. Olay yerinde inceleme yapan polis, 20 adet boş fişek ve kovan buldu.

İKİNCİ KEZ PUSU KURDULAR 

Umut Gündüz'ün çatışmadan kurtulup kaçtığını öğrenen Mehmet Elagöz B., Gündüz'ün merkez Karatay İlçesi Doğuş Mahallesi Orkide Sokak içerisinde oturan bir arkadaşının evine gideceğini öğrenip, evin yakınında yeniden pusu kurdu. Mehmet Elagöz ve arkadaşları, Umut Gündüz, aracından indiği sırada yeniden çarpraz ateşe aldı. Vücudunun 6 yerine isapet eden mermi darbeleri sonucu yaralanan Umut Gündüz, olay yerinde hayatını kaybetti. Gündüz'ün aracında inceleme yapan polis, araçta 2 adet tüfek, 1 adet tabanca ile 3 kutu dolu mermi buldu. Yapılan incelemede ise olay yerinde 25 adet boş fişek ve kovan bulundu. 

ÇATIŞMADAN SONRA TESLİM OLDULAR 

Mehmet Elagöz B. ve arkadaşları, saldırıdan yaklaşık 20 dakika sonra olay yerinen yakınındaki Fatih Polis Merkezi're gidip teslim oldu. Mehmet Elagöz B., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, 'Herkes haddini bilecek.' dedi. Suçlarını itiraf eden şüpheliler, daha sonra ifadeleri alınmak üzere Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. 

Polis, olaylarda kullanılan 6 adet tüfek ile 3 adet tabancaya el koydu. Ayrıca araçlarda yapılan incelemelerde 4 kutu kullanılmamış mermi ele geçirildi. 'Yaralama, yağma, örgüt kurmak, tehdit' gibi suçlardan poliste suç kaydı bulunan şüphelilerin sorguları sürüyor. Umut Gündüz öldürülmeden 8 saat önce sosyal paylaşım sitesi facebooktaki hesabında silah figürleri içinde, 'Yapılan her kahpeliğe bir ziyaret borcum olsun.' yazısını paylaşması dikkat çekti.

Kaynak: DHA