Denizli İhracatçılar Birliği'ndeki proje tanıtım toplantısına AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, FKB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Özger ile iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı. Noyan Doğan'ın moderatörlüğünde yapılan oturumda, Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, FKB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Ataman, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Süleyman Kocasert ve FKB Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Baydar, projeyle ilgili iş dünyasını bilgilendirdi, soruları yanıtladı. 

Programda, finansman modelleri, sürdürülebilir planlama, üretim ve pazarlama, ihracatta yaşanan sorunlar, gelecek dönem vizyonu, ihracatta finansal sorunlar, yeni ihracat fırsatları ve KOBİ'ler ile ihracatçıların desteklenmesi gibi konular ele alındı.'KOBİ'ler sınırları aşıyor' projesinin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi olan Türkiye için önemli olduğunu söyleyen FKB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Özger, Türkiye'de şirketlerin yüzde 99'unu KOBİ'lerin oluşturduğunu, istihdamın da yüzde 75'ini yine KOBİ'lerin karşıladığını söyledi. Özger, 'Küresel rekabetin hız kazandığı günümüzde üretimi, istihdamı, gelirlerimizi arttırmak sorundayız. Sınırları aşmalıyız. Bu projemizde hedef kitle KOBİ'ler' dedi.

'KOBİ'LERİN DAHA ÇOK KAYNAĞA ULAŞMASI İÇİN ÇABALIYORUZ'

Osman Zeki Özger, Finansal Kurumlar Birliği olarak, finansal kiralama factoring ve finansman şirketleriyle temsil ediliklerini hatırlatarak, 'Bizim en önemli sektörlerimizden biri factoring sektörü. Sektörümüzde ağırlıklı olarak müşteri kitlemiz KOBİ'lerimiz. Kuruluşumuzdaki temel amaç, daha önce var olan KOBİ'lere olan hizmetimizi, onların finansmana olan kolay erişimini, alternatif finansmana ulaşmalarını, katma değerlerinin daha yüksek, uluslararası standartlarda üretim yapmaları için bu programı düzenledik. KOBİ Stratejisi Eylem Planı çerçevesinde programa Denizli'den start verdik.

 KOBİ'lerin daha çok kaynağa ulaşması için çabalıyoruz. Denizli, ihracatta bizler için önemli bir il. Hepimizin yakından tanıdığı portföyü olan bir kent Denizli. Dolayısıyla KOBİ'lerin sınırları aşması anlamında, Denizli'nin iyi bir başlangıç olacağını düşündük. Amacımız, KOBİ'lerin ekonomideki paylarını arttırmalarına katkı verip, mali sistem içerisinde daha kolay finansmana ulaşmalarını sağlamak. KOBİ'lerin yanında olmak ve onları desteklemek bizlerin asli görevi' dedi.Özger, programın başka kentlerde de devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA