KJB Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, 12 Eylül askeri darbesini 31. yılında kınayarak, bugün AKP hükümeti uygulamalarının 12 Eylül’ü aşan düzeyde olduğunu kaydetti.

KJB’nin açıklaması şöyle: “12 Eylül 1980 askeri darbesi, Türkiye’deki halkların barış, demokrasi ve kardeşliğine karşı gelişen en kapsamlı saldırı olmuştur. İflas eden 80 yıllık asimilasyon, inkar ve imha politikaları karşısında Kürt halkının varlık mücadelesine karşı geliştirilen 12 eylül faşizmi, esasta Kürt halkının varlığını ve Türkiye halklarının sindirilerek iradesizleştirilmesini hedeflemiştir. Her yıl dönümü halkların nefretle kınadığı güne dönüşmüştür. 12 Eylül’ün en büyük hedefi olan Kürt Halkı ve PKK kadroları için 12 eylül faşizminin yıldönümü çok daha özel bir anlama sahiptir. 12 Eylül faşizminin cezaevlerinde özellikle Diyarbakır cezaevinde yaptığı insanlık dışı uygulamalara karşı Kürt halkının varlığını koruma direnişinin öncü gücü PKK’ önder kadroları olmuştur. Bu vesileyle Büyük Ölüm Orucu eyleminde 12 Eylül 1982 tarihinde Amed zindanında şehit düşen PKK öncü kadrolarından M. Hayri DURMUŞ yoldaşı ve onun şahsında 12 Eylül faşizmine karşı direnen bütün şehitleri saygı ve minnetle anıyoruz. 12 Eylül faşizmi bu temelde başta Mazlum DOĞAN, Kemal PİR ve Ferhat KURTAY yoldaşların direnişiyle ve bu direnişe gerilla cephesinden verilen cevap olarak 15 Ağustos atılımıyla geriletilmiştir. 12 Eylül’ü bizzat bütün işkence ve katliamlarıyla yaşayan bir halk olarak bu düzenin daha da geriletilmesi ve demokratik sistemin kalıcılaşması için sonuna kadar mücadele edecektir. Kürt Kadın Özgürlük Hareketi olarak 12 Eylül faşist darbesini 31. yıldönümünde lanetliyor, devamı olan AKP’nin faşist uygulamalarını asla kabul etmeyeceğimizi ve mücadelemizi her koşulda yükselteceğimizi belirtiyoruz.

Kapitalist modernite ve onun ulus-devlet anlayışı tarih boyunca sürekli halklara faşizmin tekçi ve katliamcı uygulamalarını dayatmıştır. Faşizm ulus devletler içerisinde geçici bir durum değil, kalıcı bir zihniyet ve sistemdir. Ulus devlet var oldukça faşizm de sürekli üretilecektir. Nitekim 12 Eylül’den bu yana Özgürlük Hareketimize karşı sürekli inkar-imha ve tasfiye konseptleri üzerinden yaklaşan bütün hükümetler Önderliğimiz, Özgürlük Hareketimiz ve halkımızın direnişi karşısında tasfiye olmaktan kurtulamamışlardır. Yine bu anlayışa dayanan bütün askeri saldırılar görkemli gerilla direnişi ile boşa çıkarılmıştır. 12 Eylül’ü aratmayan AKP hükümeti Kürt halkının 35 yıllık varlık mücadelesinin bütün kazanımlarını hedefleyerek, imha ve inkar politikalarıyla 12 Eylül faşizmini tamamlamayı hedeflemektedir. Bunun için Kürt halkının özgürlük ve çözüm ruhu ve iradesi olan Önderliğimizi hedef almaktadır. Seçim sürecinde MHP’yi bile Önderliği asmamakla eleştiren ‘biz olsaydık asardık’ diyen Recep Tayip Erdoğan, faşist anlayışının gerçeğini açıklamıştır. Mevcut durumda süren tecrit uygulamasının Önderliğimizin sağlığı ve güvenliğini kuşkuya düşürdüğü ortadadır. AKP faşizmi Önderliğimizin esaretini hiçbir hukuki ve ahlaki ölçüye sığmayan biçimde kullanmaktadır. Bu uygulamalara karşı direnişimizi zayıflatma amacı ise kesinlikle gerçekleşmeyecek bir hayaldir. 12 Eylül vahşetine karşı PKK öncü kadroların direnişi nasıl faşizmi geriletmişse, yine özgürlük hareketimizin direnişçi duruşundaki kararlılık AKP faşizmini geriletecektir. Bilinmelidir ki; bu direniş Önderliğimizin özgürlüğüne kadar kesintisiz olarak devam edecektir.

Günümüzde Simko Serhıldanların-Sarya ve Agitlerin öncülüğünde gelişen direniş, Mazlumların-Kemal ve Hayrilerin direniş çizgisinin ulusal birlik temelinde yükseltilmiş ifadesidir. Simko Serhıldan yoldaşın direniş öncülüğü andımız olacak ve tüm faşist zihniyet ve uygulamalar karşısında yolumuzu aydınlatacaktır. Özgürlük yolumuzu aydınlatan şehitlerimizin öncülüğünde Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayıncaya ve 12 Eylül ile devamı olan faşist düzenleri ortadan kaldırıncaya kadar mücadelemizi yükselterek büyüteceğiz.

Bu temelde başta Kürt kadınlarını, gençliği ve halkımızı Önderliğimizin özgürlüğü, sağlığı ve güvenliğini gerçekleştirinceye kadar serhıldanları yükseltmeye çağırıyoruz. Tüm demokrat, aydın, emekçi ve özgürlükçüyüm diyenleri AKP faşizminin 12 Eylül’ü aşan uygulamalarına karşı tavır almaya ve seslerini yükselterek mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz.”

ANF NEWS AGENCY