Balbay, 13 Aralık’taki Ergenekon duruşması öncesinde çağrı yaptı:

Sessiz kalmayın

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Ankara Kitap Fuarının son gününde tutuklu gazeteciler için Kitaplar Zindana Sığmazimza etkinliği düzenlendi. Gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, okurları için gönderdiği mektupta, Ergenekon davasının görüleceği 13 Aralık gününde davayı bitirmek değil, kaçırmak üzere düğmeye basıldığını kaydetti. Mektubunda 29 Ekim ve 10 Kasım ruhunu anımsatan Balbay,Bu ruhun yalnız kutlama ve anmalarda değil, adalet üzerinde yükselen daha güzel bir Türkiyede yaşama isteğini de içerdiğine inanıyorumdedi.

Ankara Ticaret Odası Congresium Uluslararası Fuar Merkezinde dün tutuklu gazeteciler için Kitaplar Zindana Sığmazimza etkinliği düzenlendi. Yazar ve gazeteciler, gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ve Soner Yalçının kitaplarını imzaladı. Okurlar, Cumhuriyet Kitapları standı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Etkinliğe Balbayın eşi ile kızı Gülşah ve Yağmur Balbay, Özkanın kızı Nazlıcan Özkan ile Ahmet Abakay, Ahmet Tan, Ali Rıza Öztürk, Bahadır Selim Dilek, Bekir Coşkun, Bülent Tezcan, Emine Ülker Tarhan, Fethi Yaşar, İlhan Taşcı, Miyase İlknur, Muharrem İnce, Mümtaz İdil, Müyesser Yıldız, Nihat Genç, Osman Aydın, Ömer Adıgüzel, Özgen Acar, Sevgi Özel, Şenal Sarıhan, Tufan Köse, Türey Köse, Mahmut Tanal, Uğur Bayraktutan, Utku Çakırözer ve Yakup Kepenek katıldı.

‘Dava kaçırılıyor’

Balbay okurları için gönderdiği mektupta, Ergenekon davasının görüleceği 13 Aralık gününde davayı bitirmek değil, kaçırmak üzere düğmeye basıldığını kaydetti. Bu hukuksuzluğa sessiz kalmayınçağrısında bulunan Balbay, 29 Ekim ve 10 Kasım ruhunu anımsatarakBu ruhun yalnız kutlama ve anmalarda değil, adalet üzerinde yükselen daha güzel bir Türkiyede yaşama isteğini de içerdiğine inanıyorumdedi. Mustafa Balbayın eşi Gülşah Balbay ise 13 Aralıkta herkesi Silivriye davet etti.

Balbayın kızı Yağmur Balbay daTüm bunları yaşadığım için babamla gurur duyuyorumderken babasının kitaplarını, Babamın ve tüm vatanseverlerin özgürlüklerine kavuşması dileğiyleşeklindeki sözlerle imzaladı.

Tuncay Özkan ise okurları için gönderdiği mektupta, Silivride esirim ama vicdanım temiz, alnım dik. Ankarayı, Cumhuriyeti ve umudu savunmaya devam ediyorum. Çünkü ben Ankaralıyım dedi.

‘Hapiste olan biziz’

Gazetemiz yazarı Bekir Coşkun da imza sırasında okurlarla yaptığı sohbette, Onlar mı hapiste biz mi? Asıl hapiste olanlar bizlerizderken CHP Grup Başkanvekili İnceBugün herkes Yassıadada yaşananları sorguluyor. Gelecekte de Silivriyi sorgulayacaklar. Zulmedenlerin hesap vereceği günler gelecektirdiye konuştu.