Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında iş adamı, esnaf ve bir doktorun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce kayyum atanan 3 şirketin ortakları, çalışanları ve bu şirketlere finans sağladıkları öne sürülen kişiler ile FETÖ'nün il yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bazı ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, iş adamı, esnaf ve bir doktorun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Zanlılar, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Soruşturma kapsamında, daha önce düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 4'ü tutuklanmış, daha sonra teslim olan M.F.İ. ve yakalanan F.U'nun da tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 6'ya yükselmişti.

Kaynak: AA