KİLİS

Kilis'te Valilikçe 'Nobel Barış Ödülü' adaylığına korumak neredeyse platform oluşturuldu.

Platform üyeleri, Kilis Yedi Aralık Üniversitesi (KYÜ) Turizm Otelcilik Uygulama Otelinde müşterek araya geldi.

Toplantıda, 5 yıldan bu yana Suriyelilere müteveccih ev sahipliği, meydana getirilen fedakarlıkların artırılması, ödülün kente kazandıracakları ve 'kendi nüfusundan müşterek tomar Suriyeliyi konuk fail şehir' anlamının henüz müşterek tomar ön plana çıkartılması kabil madde başlıkları ele alındı.

Belediye Başkanı Hasan Kara, toplantının arkası sıra AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 'Nobel Barış Ödülü Platformu' adına Kilisli biçimci ve çırçıplak maşer kuruluşu temsilcileriyle buluşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Toplantıya kent haricinde canlı Kilislilerin ve dalında bilirkişi hocaların da katıldığını aktaran Kara, şunları belirtti:

'Amacımız rüçhan adına 'Nobel Barış Ödülü'ne Kilis'in inanması henüz sonraları ise Türkiye'nin ve Nobel Komitesinin inanması. Özellikle batıyı kandırmak istiyoruz. Bizim yaptığımız baş döndürücü ehemmiyetli müşterek olay. Dünya kurulduğundan bu yana kişi nüfusundan müşterek tomar müşterek göçmeni konuk yazar de içtimai olayların yaşanmadığı ve güvenlik olaylarının en ast ölçüde bulunduğu tek fasıl olmamıştır.'

Muhabir: İzzet Mazi-Rıdvan Korkulutaş

Kaynak: AA