Kilis Belediyesince, öz nüfusundan şimdi aşırı sayıda Suriyeli sığınmacıyı ağırlayan kente 'Nobel Barış Ödülü' verilmesi için imza kampanyası düzenlendi.

Kampanya kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan imza standının açım kurdelesi, Vali Süleyman Tapsız, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gökhan Şahin, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar kabilinden planlı törenle kesildi.

Vali Tapsız, törende meydana getirdiği konuşmada, öz nüfusundan şimdi müşterek tomar Suriyeli konuğu ağırlayan Kilis'in Nobel Barış Ödülü adaylığının hepsi kabilinden desteklenmesi icap ettiğini söyledi.

'Suriye'de adamlık vicdanını kanatacak dünyanın en yabanıl vakası yaşandı'

Başkan Kara ise 21. yüzyılda kaybedilen en şişman değerin adamlık olgusu bulunduğunu tabir etti. Suriye'de adamlık vicdanını kanatacak dünyanın en yabanıl vakasının yaşandığını özetleyen Kara, şu şekilde konuştu:

'Kilis, adamlık vicdanının dünyaya kip gösterilmesi müstelzim müşterek zamanı misyonu tabir ediyor. Onun düşüncesince öz nüfusundan müşterek tomar Suriyeli misafire ev sahipliği yapıyor. Bunu yaparken de şikayette bulunmuyor. Evini, işini, aşını, sokağını, caddesini ve ayrıca havasını paylaşıyor. Asıl cemaat çıkılması ve üstünde durulması müstelzim firez mirası dediğimiz, adamlık vicdanındaki bu selamet düşüncesinin ortaya çıkmasına fırsat oluyor. Kilis'teki bu firez mirasının ve selamet olgusunun buradan tamamı coğrafyamıza, ordan da tamamı dünyaya yayılmasını istiyoruz. Onun düşüncesince Nobel Barış Ödülü'ne başvuruldu.'

Kara, şehrin beş altı ay içerisinde, dünyada insanoğlu vicdanındaki o selamet duygusunun yaşatılmış olduğu ve yaşandığı toprak yerine bilineceğine ayraç etti.

Kaynak: AA