Öven, polise verdiği ilk ifadesinde Alperen Ocakları'na üye olduğunu ve Erzurumlu olduğunu belirtti.

BEN ALPEREN’İM

Saldırgan Orhan Öven, ilk ifadesinde, “CHP grubuna geldiğimi söyleyerek Meclis’e girdim. Ben Alperen’im. Yumruklamayı
kafaya koydum, o yüzden geldim. Bekledim girişini, uygun fırsatta da yumruğu attım. Kılıçdaroğlu'nun politikalarını beğenmiyorum. Vatan haini olarak görüyorum. Kendisine gıcık oluyorum. Eylemi de bunun için yaptım" dediği öğrenildi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Twitter'dan

yaptığı açıklamada "Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şahsın Alperen Ocakları ile alakası yoktur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırıda bulunan şahsın Alperen Ocaklarıyla alakası olmadığı bildirildi.

Alperen Ocakları Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Serkan Tüzün yaptığı yazılı açıklamada, TBMM içerisinde, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na, Orhan Övet isimli bir şahsın yumruklu saldırı düzenlendiğini belirtilerek, "Görsel ve yazılı medyada saldırıyı gerçekleştiren bu şahsın Alperen Ocakları üyesi olduğu yönünde haber yapılmasına karşın adı geçen şahsın teşkilatımızla uzaktan yakından alakası yoktur" dedi.

Tüzün şunları kaydetti:

"Alperen Ocakları teşkilatı Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ortaya koymuş olduğu ilkeler çerçevesinde demokratik haklarını kullanmaktan öte tavır gösterecek kişileri bünyesinde barındırmaz. Belli ki bazı karanlık güç odakları bu tip nahoş olaylarla teşkilatımızın adını yan yana getirmeye çalışarak,bazı karanlık projelere hizmet etmeye çalışmaktadır. Ben şahsım ve teşkilatım adına yaşanılan bu elim hadise dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaraoğlu beye geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."


(DHA)