Kılıçdaroğlu, "Oradaki yargılamayı normal bir yargılama olarak görmemek lazım. Ortaçağ düzeninin getirdiği bir yargılama var. O yargılama sistemi içinde adalet de beklememek gerekiyor, insan haklarına saygı da beklememek gerekiyor.'' dedi.

GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Rehabilitasyon Merkezi'ndeki gazileri ziyaret eden CHP lideri, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine Mehmet Haberal'ın yeniden hastaneye kaldırılmasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Haberal'ın hastaneye kaldırılmayı istemediğini ancak koşulların zorladığını ileri sürerken mahkemeye yüklendi. Kılıçdaroğlu, "O mahkemeyi aşama aşama kamuoyuna teşhir edeceğiz, oradaki bütün hukuksuzlukları sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya anlatacağız. 21. yüzyılın Türkiye'sinde Ortaçağ anlayışıyla yargılama yapılamaz. 21. yüzyılın Türkiye'sinde düşüncelerini önceden açıklayıp, sanıkları suçlu ilan eden yargıçlarla bu dava gitmez.'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, MYK'da büyük değişikliğe gideceği ve Süheyl Batum'un yeni yönetimde yer almayacağı yönündeki haberlere ise tepki gösterdi. CHP lideri, "Çok büyük değişiklikler değil, değişiklikler olacak. (İsimler konusunda) Herkes kendi tahminini yazıyor. Ona da saygı duyuyoruz tabii. Ama henüz daha ortada bir karar yok." diye konuştu.

Zaman