CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

YSK'nin ret kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurul. Düşünün sandık aynı, heyet aynı, seçmen aynı, oy kullanıyorlar. Oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK, sadece birini doğru bulmuyorum diyor. Neden burada yanlışlık yapıldı? Hangi gerekçeye göre? YSK'da yedili bir çete var, talimatla karar alıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Ne olursa olsun İstanbul’da seçimi alacağız. 16 milyon İstanbullunun vicdanına güveniyoruz. Ekrem İmamoğlu sadece CHP’nin adayı değildir, 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Bu kadar haksızlık olamaz. Bu haksızlık karşısında da susmak dilsiz şeytanlıktır" ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener de "31 Mart'ta Sayın Ekrem İmamoğlu'nu destekledik. Bugün de elimizdeki tüm imkanları kullanarak destekleyeceğiz, herhangi bir tereddütte mahal vermeyecek çalışma yapacağız” diye konuştu.

Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri

Kaynak: https://halktv.com.tr/yerel-secim-2019/kilicdaroglundan-ysk-karari-aciklamasi-farkli-bir-karar-b-393220h