CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini eleştirerek, "O da sanıyor ki 'ben böyle dedim başkan olacağım'. Bizim bedenimizi çiğnemeden, bizim kanımızı akıtmadan, bizi yok etmeden amacına ulaşamayacaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Birliği Gençlik Kolları tarafından Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" etkinliğine katıldı.

Başkanlık sistemine ilişkin eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Beyefendi şimdi kalkmış 'Ben başkan olacağım' diyor. Ne demek başkan olacağım? 'Valileri ben tayin edeceğim' diyor. 'Kaymakamları, büyükelçileri ben tayin edeceğim, milletvekillerinin listesini ben yapacağım, kim belediye başkanı olacak ben söyleyeceğim, yargı bağımsızlığı olmayacak, parlamento ayak bağı olmayacak, ben ne söylersem o olacak' diyor. O kimi işaret ederse hakim hapise atacak, kimi işaret ederse, malı götürecek. Bunun adına da başkanlık sistemi denecek. Peki izin verecek miyiz? Aç tavuk kendisini buğday ambarında sanırmış. O da sanıyor ki 'Ben böyle dedim başkan olacağım'. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda söyledim, iş dünyasının önünde söyledim. Bizim bedenimizi çiğnemeden, bizim kanımızı akıtmadan, bizi yok etmeden amacına ulaşamayacaktır" dedi.

" BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYOR"
Kılıçdaroğlu, "Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan parti Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Bunlar terör örgütü ile işbirliği yapıyor. İkisi de kandan besleniyor. Düne kadar Güneydoğu'da şehirler silah deposuna döndürülürken bunlar valilere 'sakın dokunmayın' dedi." diye konuştu.

"TUTUKLAMAK İSTİYORLARMIŞ, TUTUKLAMAZLARSA ŞEREFSİZDİRLER"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yargıya olan güvenin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin sarsıldığını söyleyerek, "Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, umutsuzluğa kapılma hakkımız da yoktur. Buna yetkimiz de yoktur. Bedenimiz, aklımız olduğu sürece bunun mücadelesini vereceğiz. Mücadeleden çekinmeyeceğiz, korkmayacağız. Tutuklamak istiyorlarmış, tutuklamazlarsa şerefsizdirler diyorum. Neden korkacağız biz? Allah'a çok şükür ki utanacağımız hiçbir şey yok" dedi.

Demokrasinin kolay kazanılamayacağını ve bedel ödenmeden demokrasi gelmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bedel ödenecekse, o bedeli sokaktaki vatandaşa ödetmeyeceğiz. O bedeli gerekirse, CHP milletvekilleri olarak başta genel başkan ben, ödemeye hazır olacağız. Ne olursa olsun bedel ödemeye hazır olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: DHA