Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehit Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı'nın (26) cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün (60), Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanarak, gözaltına alındı. Gözaltındaki diğer 5 kişinin de ifade işlemlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Türkiye- Irak sınırında yürütülen operasyon sırasında, terör örgütü PKK mensubu teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı, dün Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Cenazede CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir grubun tekmeli ve yumruklu saldırısına uğradı. Koruma ekibi ve güvenlik güçleri tarafından mahalledeki Rahim Doruk'un evine götürülen Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1,5 saat sonra bu evden çıkarılıp, bindirildiği zırhlı araçla bölgeden götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan kişinin, mahallede oturan Osman Sarıgün olduğu belirlendi. Saldırıyla ilgili 5 kişinin daha kimliği belirlenerek, gözaltına alındı.

Arnavutköy-Havalimanı metro hattı yarın açılıyor Arnavutköy-Havalimanı metro hattı yarın açılıyor

Olaydan sonra kaçıp, ortadan kaybolan Osman S. ise Çubuk'a yaklaşık 190 kilometre uzaklıkta, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanıp, gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, "Olayla ilgili 5 şüphelinin de Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri devam etmektedir. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır" denildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün (60) Çubuk Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlandı. Sarıgün, jandarmadan elleri kelepçeli çıkarılıp, Çubuk Adliyesi'ne götürüldü.

'KALABALIKTA GALEYANA GELDİM'

Osman Sarıgün'ün, jandarmadaki ilk ifadesinde, kalabalık arasında galeyana gelerek, Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk attığını söylediği belirtildi. Sargün'ün, terör bağlantısı ise tespit edilmedi. Sarıgün'ün, adliyedeki işlemleri sürerken, gözaltındaki 5 kişinin de jandarmadaki işlemleri sürdürülüyor.

Soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştirenlerin örgüt bağlantısı araştırılıyor.

SOYLU, BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 13.00'te, bakanlıkta basın toplantısı düzenleyecek. Soylu'nun, Kılıçdaroğlu'na saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunması bekleniyor.

ÇELİK: HER TÜRLÜ ŞİDDET EYLEMİNİ KINIYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınadığını belirterek, 'Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na 'geçmiş olsun' diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır' dedi.

Saldırı öncesi, sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan paylaşımlar ve eylem çağrıları da inceleniyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saldırısı sonrasında CHP Genel Merkezi önünde bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır. Şehidin cenaze namazı yerine getirilmedi, anne ve baba acılı, köylü acılı. O köyde oturanların hiçbirinin kabahati yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu' dedi.

Kaynak: https://www.aydinlik.com.tr/kilicdaroglu-na-yumruk-atan-sarigun-un-ilk-ifadesi-ortaya-cikti-politika-nisan-2019-2