Temiz Siyaset Temiz Siyasetçiler Platformu, kurultaydaki konuşması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında cumhurbaşkanına hakaretten savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, CHP'nin 16 Ocak'ta yapılan 35. Olağan Kurultayı'ndaki ifadeleri nedeniyle cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

HAKARET DOLU SÖYLEMLER

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Temiz Siyaset Temiz Siyasetçiler Platformu Başkanı Mehmet Emin Ertekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nu, konuşmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst makamına hakaret dolu söylemleri nedeniyle şiddetle kınadıklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU PROTESTO EDİLMELİ

Ertekin, ''Sadece kongre seçimi kazanmış, 7 kez girdiği her seçimi kaybeden bir siyasi partinin genel başkanı nasıl olur da halkın seçtiği cumhurbaşkanına 'sen diktatörsün' diyebilir?'. Bozuk ağzınızla askerimizi, polisimizi şehit eden, hendek kazanlara 'arkadaş' dediniz. Milletin yüzde 52'nin gönlünde taht kurmuş, sayısız hizmetleri olan ülkemizin cumhurbaşkanının şahsını, ailesini rencide edici, makamını yıpratan sözler söylemeniz bu ülkenin huzurunu bozmuyor mu?' Tüm vatandaşları bu tür ağzı bozuk, kavgacı siyasetçileri protesto etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM