CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Merkezi'nde basının karşısına çıkan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı 'balkon konuşması' da vardı. "Başbakanlık koltuğunda oturan zat bir balkon konuşması yaptı. Açıkça demokrasiyi, hukuku, siyasal partileri, sosyal partileri tehdit etmeye başladı. Kimsin sen?" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Hiç alışkın olmadığın bir tarzda bir diktatöre özgü üslupla tehdit ediyor. Hiç karşılaşmadığımız bir olay. Hiç ama..." diye konuştu.

"30 Mart öncesi neyse 31 Mart'ta da aynı" diyen CHP lideri, Erdoğan'ın Türkiye'yi dizayn etmeye çalıştığını belirterek, "Başbakanlık koltuğunda oturan zat şunu asla unutmasın; CHP olduğu sürece bu ülkede hiçbir yurttaşı sen tehdit edemezsin. Oturacaksın oraya vatandaşı tehdit edeceksin, cadı avı başlatacaksın... Hani demokrasiden sesediyorsun. Suçluyu kendin ilan edeceksin, kendi mahkemedende yargılayacaksın, mahkum olmasını sağlayacaksın sonra da demokrasi var diyeceksin. Senin tehdidin sana söker, bize sökmez" dedi.

CHP lideri şunları söyledi:

Oy kullanan yurttaşların tamamını kutluyorum. Tek şey istemiştim, sandığa giderken vicdanınızın sesini dinleyin diye... Balkon konuşmasının bir başka özelliği daha var. Sıra sıra dizilmişler, İstanbul'daki parayı sıfırlayanlar. Ankara'da öyle bir para yok tabii... Adı hırsızlığa çıkmış insanlarla siz zaten ülkeye umut veren bir konuşma yapamazsınız. Kuran'a açıkça hakaret eden insanlar da oradaydı.

"BU DAHA BAŞLANGIÇ..."

Yorumcuların tamamına saygım var ama tek isteğim var. Büyükşehir Belediye sistemi değiştikten sonra değerlendirmenin daha farklı yapılması lazım. Balkon konuşmasında açıkça demokrasiye meydan okudu. Demokrasi benim kafamdaki şekille şekillenir diye söyledi. Eğer kaybedenler varsa haram yiyenlerdir, helalden yana olanlar neden kaybedecekler? Dünyanın hiçbir ülkesinde diktatörler kazanamamıştır. Ama onlar kazandıklarını düşünürler. Türkiye kazanmıştır. Süreç göreceksiniz farklı bir şekilde yürüyecek. Bu mesajlar önümüzdeki süreçte daha fazla baskının uygulanacağını gösteriyor. Her alana baskı uygulanacak. Ama ona şunu söylemek isterim; Bu daha başlangıç.

Önünde boyun eğecek kişi arıyorsan balkon konuşmasında yanında duranlara bak. Biz kimsenin önünde boyun eğmeyiz.

"İSTİFA YOK..."

Hakkındaki 'istifa' iddiaları için de konuşan Kılıçdaroğlu, "Bu arada kendi yandaşları istifa edeceğim şeklinde bir haber yayınladılar. İstifa edecek birisi varsa bu ülkeyi soyan adamdır. Mazlumun çıkarlarını savunan insana; 'Efendim istifa edecek...' Geçin bunları, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu daha başlangıç. Güçlenerek geliyoruz" dedi.

CHP'nin beklediği oy oranına ulaşamadığını söyleyen CHP lideri, "Halka daha fazla gideceğiz. Gerçekleri daha fazla anlatacağız. Hem malı götürüyor, hem madurum diyor. 31 Mart'tan sonra Türkiye'de baskının artacağını hepiniz göreceksiniz. Biz yine halkın, demokrasinin yanında olacağız" dedi.

"SADECE ANKARA DEĞİL ÇOK YERDE İTİRAZ VAR..."

CHP lideri Ankara'daki seçim krizi için ise şunları söyledi:

Sadece Ankara değil çok yerde itirazlar var. Ekibimiz çalışıyor, itirazlarımızı yapacağız. Yüzü aşkın yerde miting yaptım, bu benim görevim. Eksiğim olabilir ama görevimi yaptığıma inanıyorum. Uyuyan vicdanları uyandırıncaya kadar... Ve sesleneceğim;  "Senin inandığın kitaba hakaret eden birisi, devleti soyanın yanında oturuyor. Ona oy verecek misin?"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"CEMAATLE İŞBİRLİĞİ UYDURMA..."

Cemaatle işbirliği tamamen AKP'nin uydurması. Ellerinde bilgi ve belge varsa çıkarsınlar. Ben hiçbir zaman "Ne istediniz de vermedik" diye bir cümle kurmadım. Siyasetçi olarak başbakanlık koltuğunda oturan birisinin bu kadar yalan söylediğine tanık oluyorum.

ERKEN SEÇİM

AKP ekonomideki açmazlarla karşılaşmadan bir erken seçim kararı alabilir. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Devleti soyandan cumhurbaşkanı çıkmaz, olmaz. Şaibeli adamdan cumhurbaşkanı olur mu? Ben söyledim o da tekrar edecektir mutlaka; hırsızdan cumhurbaşkanı, başbakan olmaz.






Cumhuriyet