Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde Anıtkabir'e yürümek isteyen binlerce kişi sabah saatlerinde Kızılay Güvenpark'ta bir araya geldi.

POLİS DAĞILMALARI İÇİN UYARDI

Yürüyüş öncesi polis yetkilileri, Güvenpark'ta toplanan kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak Kılıçdaroğlu'nun alana gelmesiyle Türk bayraklarıyla gerçekleşen yürüyüş Kumrular sokaktan, Gençlik Caddesi üzerinden Anıtkabir'de son buldu. Yürüyüş sırasında gazetecilere değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, "Gençlerle beraberiz. Bugün 19 Mayıs. Atatürk'ü seviyoruz, Cumhuriyetimizi seviyoruz. Gençlerimizi seviyoruz. Gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için mücadele ediyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU, VATANDAŞLARA SESLENDİ

Yürüyüş sonrasına Anıtkabir Tandoğan Kapısı girişinde parti otobüsünün üzerine çıkan Kılıçdaroğlu, Onuncu Yıl Marşına partilileriyle birlikte eşlik etti. Kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Bugün bir ilki daha gerçekleştirdik. Korkuyu sarayın duvarlarına hapsettik artık. Biz halkız, biz güçlüyüz, biz yürekliyiz, biz milli mücadeleciyiz, biz Kuvay-i Milliyeciyiz, Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Yasak getiriyorlar. Efendim yürüyemezsiniz, ne zaman 19 Mayıs'ta. Unutmayın 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin ayağa kalktığı bir tarihtir. Hiçbir yasak bize sökmez. Onların yasakları onlar içindir. Biz birilerinin önünde diz çökmeyiz. Bizde sadece efeler oynarken diz çökerler onurlarıyla. Kimse unutmasın biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Anıtkabir'e giriş yaptı.

KILIÇDAROĞLU ANITKABİR'DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekilleri ve partililer ile birlikte Anıtkabir'de coşkuyla karşılandı. Türk bayrakları ile aslanlı yoldan yürüyen Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Atatürk mozolesine geçerken zaman zaman izdiham oldu, vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Anıtkabir Komutanı tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, mozoleye çelenk koydu. Anıtkabir de bulunan vatandaşlar, "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı.

Kaynak: DHA