Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Tuncay Dolu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının üzerinde çalıştığı kıdem tazminatı fonunu prensip olarak HAK-İŞ'e bağlı sendikalar desteklemektedir. Özellikle kıdem tazminatı hesaplaması her yıl için 15 gün değil, 30 gün olan brüt yevmiye üzerinden hesaplanmalıdır. Uygulamanın bu yönüyle devam etmesi gerektiğini savunuyoruz." dedi.

Diyarbakır'da HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Ağaç-İş Sendikasınca yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezinin (ÇASGEM) desteklediği "Mobilya ve Kağıt Sanayi İşçileri İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitim Projesi" programı kapsamında işçilere iş sağlığı ve güvenliği, iş hukuku, sosyal güvenlik ve mobbing eğitimi verildi.

Merkez Çelik AŞ toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Dolu, çalışanlara iş hukuku ve sosyal güvenlik konularında eğitim verdi, işçileri yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirdi.

Dolu, yeni bir sisteme geçmek isteyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmalarını desteklediklerini fakat işçinin hakkı konusunda kırmızı çizgilerinin bulunduğunu söyledi.

Tuncay Dolu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının üzerinde çalıştığı kıdem tazminatı fonunu prensip olarak HAK-İŞ'e bağlı sendikalar desteklemektedir. Sendika olarak işçinin hakları konusunda taviz gösteremeyeceğimiz kırmızı çizgilerimiz var. Özellikle kıdem tazminatı hesaplaması her yıl için 15 gün değil, 30 gün olan brüt yevmiye üzerinden yapılmalıdır. Uygulamanın bu yönüyle devam etmesi gerektiğini savunuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA