İDLİB-Burak Karacaoğlu/Eşref Musa

Suriyeli Meryem Harevi, Esed rejiminin hava ve kara saldırılarında, Hama’nın kuzeyinde yer alan Latamne beldesindeki evi vurulduktan sonra dört çocuğu ile İdlib ilinin El Habit köyüne sığındı.

Suryieli anne, Hamdo, Hamida, Marah ve Khaled isimli 26, 25, 17 ve 16 yaşlarındaki kemik erimesi hastası dört çocuğu ile yaşamına 2 yıl önce sığındıkları İdlib'de devam ediyor.

62 yaşındaki Um Hamdo'nun eşi, iki buçuk yıl önce kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Harevi, "Çocuklarımı dışarı çıkarmak için kucağıma aldığım zaman içim parçalanır. Tek isteğim tedavi görmeleri ve biraz da olsa yürümeleri. Allah'tan dileğim iyi bir doktor sayesinde kısmen de olsa iyileşmeleri." dedi.

Eşinin vefatından sonra yükünün ağırlaştığını dile getiren Harevi, "Çocuklarımın ihtiyaçlarını gidermek için kimseye muhtaç olmadan çalışmak isterdim ama artık yaşlandım. Ancak engelli çocuklarımın yemek, banyo ve özel ihtiyaçlarına bakabiliyorum." şeklinde konuştu.

El Habit köyünde yardım kuruluşları sayesinde hayata devam ettiğini söyleyen Harevi, "Yardım kolileri gelirse bir şeyler yiyebiliyoruz." ifadesini kullandı.

"Evde ölsek kimsenin ruhu duymaz"

Meryem Harevi, şöyle devam etti:

"Çocuklarım doğuştan kemik erimesi hastası. Şam’a ve Humus’a tedavi görmeleri için götürdüm ama nafile. Bize bakan kimse yok. Evde ölsek kimsenin ruhu duymaz.Tek başımayım. Bizi düşünen kimse yok. Ben öldükten sonra çocuklara kim bakacak bilmiyorum. Bunu düşündüğüm zaman göz yaşlarına boğulurum."

Çocuklardan Hamdo, "Ben doğuştan kemik erimesi hastasıyım. Aynı zamanda kalsiyum yetmezliği var. Sert şekilde hareket etsem kemiklerim kırılır. Küçükken annem beni oldukça sabit tutmaya çalışırdı, hareket ettirmezdi." dedi.

25 yaşındaki Harevi, "Şu anda evin içinde hiçbir yere gidemem. Evin önüne gelebilmek için amcamın oğlunu çağırırım. O beni kucaklayıp çıkarır. Bir hayalim var. O da tek başıma yürümek." diye konuştu.

Kaynak: AA