İSTANBUL

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği'nce, 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve teşekkül faaliyetlerine dayanak olacak biçimde kullanıldığı anlamında güçlü deliller bulunması' sebebi öne sürülerek Zaman gazetesini de içerisinde bulunduran Feza Gazetecilik'e tayin edilen kayyumlar, firmanın Yenibosna'daki binasına geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi dair İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğince kayyum atanması kararının arkası sıra birlikte grup, Yenibosna'daki bina uğrunda toplandı.

Polis, muhtelif çarpıcı sözler atarak bekleyişini sürdüren grubu dağılmaları anlamında uyardı. Polis ekipleri, uyarıya karşın yapının önünden ayrılmayan gruba karışma etti. Daha sonraları itfaiye aracı aracı ekipleri, yapının anne antre kapısına kilitlenen zincirleri kesti.

Bunun ardından, kayyumlar Tahsin Kaplan, Metin İlhan ve Sezai Şengönül manşet eşliğinde binaya girdi.

Karardan

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Zaman gazetesinin ilişkin bulunmuş yer aldığı Feza Gazetecilik AŞ'ye kayyum atanmasına değişmeyen verdi.

Kararın, Feza Gazetecilik AŞ'nin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetleri kapsamında ve teşekkül faaliyetlerine dayanak olacak biçimde kullanıldığı anlamında güçlü deliller bulunmuş yer aldığı sebebi öne sürülerek alındığı kaydedildi.

Şirkete kayyum atanması yönündeki kanuni koşulların oluştuğu, kayyum atanacak firmanın büyüklüğü, iştirak kapsamında işlendiği tez edilen suçların kapsamı, suçların yoğunluğu değerlendirildiğinde idare organının kararlarını kontrol etmek gibi kayyum atanmasının ehliyetli görülmediği belirtilerek, 'Devletin yapısına müteveccih açılan koşut birlikte teşekkül yapılanmasıyla hükümeti yıkmaya, değiştirmeye, görevlerini hazırlamaya bariyer olmaya çalışmış yer aldığı anlamında iddialar ve güçlü kabahat şüphesi oluşturacak deliller mevcut FETÖ/PDY'nin faaliyetlerine katılan, faaliyetlerini kanuni ifşa etmek ve örgütün propagandasını gerçekleştirmek düşüncesince faaliyetlerde mevcut kuruluşa hoppadak denetleme nedeni ile kayyum atanmasının, bu suçların işlenmesine bariyer olamayacağı, başkaca delillerin toplanması ve maddesel gerçeğin ortaya çıkarılması nedeni ile de ehliyetsiz kalacağı anlaşıldığından kuruluşa idare organının yetkilerinin hepsi ile devredileceği kayyum atanmasının mecburi yer aldığı anlaşılmaktadır' denildi.

Kararda, Feza Gazetecilik AŞ'ye, avukatlar Tahsin Kaplan ve Metin İlhan ile Sezai Şengönül'ün idare organının hepsi yetkilerini değerlendirmek ve acemi idare kurulunu peydahlamak gibi kayyum adına atandığı belirtildi.

Muhabir: Hüseyin Bağış,Kenan Irtak,Halil Demir

Kaynak: AA