TOKAT

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u kontrol emekleri bitmeme ediyor.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, ıvır zıvır evlatları araştırmak düşüncesince Gaziosmanpaşa Üniversitesi Teknopark'ta çalışkanlık yayınlayan ortak şirket kabilinden kaymakamlık merkezi Sanayi sitesi üzerinde multikopter ile dağlık ve ormanlık arazilerde tarama emek harcaması yapıldı.

Ormanlık ve dağlık bölgelerin gökyüzünden fotoğrafları çekildi

Uzaktan kumandayla çalıştırılan multikopter kısaca 8 ahit havada kalmış olarak ormanlık ve dağlık bölgelerin fotoğrafını çekti. Multikopterle meydana getirilen tarama çalışmasını Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, Belediye Başkanı Cemil Kılıç ile AFAD ekipleri de izleme etti.

Reşadiye Kaymakamı Erdem, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, evlatları anmak düşüncesince düzenlenen çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AFAD ekiplerinin Kelkit Çayı'nda kontrol emek harcaması yaptıklarını vurgulayan Erdem, 'Kaan ve Bayram'ı anmak düşüncesince çalışmalarımız sürüyor. Bugün evvel kere multikopterle ormanlık ve dağlık arazide arama, tarama emekleri yaptık. Multikopterin çekmiş olduğu fotoğrafları inceleyeceğiz. Yarın da kontrol çalışmalarımız sürecek' dedi.

Muhabir: Ekber Türkoğlu

Kaynak: AA