Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü. 3.5 saat süren görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin ekonomik saldırılarına karşı Almanya başta olmak üzere birçok ülkenin Türkiye’ye tam destek verdiği kritik dönemde, önemli bir ismi ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani’yi resmi törenle karşıladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile 3.5 saat görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Şeyh Temim görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar yatırım paketini hızlıca hayata geçireceklerini ifade etti.

DAHA DA GELİŞECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif El-İmadi’nin de hazır bulundukları görüşmede iki lider, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.

‘KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ’ 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından “Ümmetin sorunları ve Katar’ın yanında duran Türkiye’nin ve oradaki kardeşlerimizin yanındayız” açıklamasında bulundu.

Katar Emiri Al Sani, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Ümmetin sorunları ve Katar’ın yanında duran Türkiye’nin ve oradaki kardeşlerimizin yanındayız. Bugün Ekselansları Başkan Erdoğan ile Ankara’da yapmış olduğum önemli görüşmeler çerçevesinde, üretken, güçlü ve sağlam ekonomiye sahip bu ülkede 15 milyar dolar tutarında bir mevduat ve yatırım projeleri paketini duyurduk.” Al Sani’nin Twitter’daki bu paylaşımını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da kendi hesaplarından yeniden paylaştı.

ERDOĞAN'DAN DA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da Katar Emiri’ni etiketleyerek “Şeyh Tamim Bin Hamad ve Katar halkına Türkiye’nin yanında durdukları için milletim adına teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülke Katar ile ilişkilerimiz birçok alanda güçlenerek devam edecek” ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ KALIN DUYURDU

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Katar, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

http://www.posta.com.tr/katardan-ekonomik-saldirilara-karsi-15-milyar-dolarlik-destek-2038969