İSTANBUL - Filiz Kınık, Mustafa Hatipoğlu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bağlantıları nedeniyle Katar'dan sınır dışı edilen ve bu kapsamda geldikleri İstanbul'da gözaltına alınan çift, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından tutuklandı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında adli soruşturma yapılan ve Katar'da yaşayan şüpheliler A.A. ve eşi D.A'nın, FETÖ/PDY üyesi olmaları nedeniyle Katar'dan iade edileceğinin bildirilmesi üzerine, şüpheliler 17 Ocak'ta geldikleri Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde ve bagajlarında bulunan bilgisayar, cep telefonu, harici bellek, harddisk ve çok sayıda flaş belleğe incelenmek üzere el konuldu.

Şüphelilerin üzerinden ayrıca, E serisi 1 dolar ile üzerinde Arapça ve Türkçe el yazısıyla "Yedi Uyurlar" (Ashab-ı Kehf) olarak bilinen "Yemliha, Mislina, Mekselina, Mernuş, Tebernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş" isimleri ve "Kıtmir" yazılı not kağıdı bulundu.

Ele geçirilen dijital materyallerle söz konusu not kağıdı üzerindeki incelemelerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA