Olay, saat 14.30 sıralarında İsmailbey Mahallesi Açık Maslak mevkisinde meydana geldi. Şehir merkezine giden Turan Demir yönetimindeki 06 VL 909 plakalı otomobilin önü, iddiaya göre başka bir otomobil ile kesildi. Araçtan inen kişi, otomobile kurşun yağdırdı. Saldırgan, daha sonra otomobiliyle kaçtı.
Arkada duran ve saldırıya şahit olan araçta bulunanlar, kurşun yağdırılan otomobilde kanlar içinde kalan sürücü Turan Demir ile İsmet Ç.'yi araçtan indirdi. Arka koltukta oturan ve olaydan yara almadan kurtulan İsmet Ç.'nin kızı Ç.Ç.'yi ise kendi araçlarına alıp polis ve 112 Acil Servis'e haber verdiler. Bu sırada küçük kız büyük korku yaşadı.
Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Turan Demir'in öldüğü belirlendi. Ağır yaralanan İsmet Ç. ise Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İsmet Ç., ilk tedavisinin ardından Çorum'a sevk edildi. Kadının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Annesi gözleri önünde vurulan ve büyük korku yaşayan Ç.Ç. ise Emniyet'e götürüldü.
Görgü tanıkları, pusuyu gerçekleştiren kişinin kaçtığı otomobilin plakasını polise verdi. Yapılan araştırmada otomobil, İsmet Ç.'nin eşi N.Ç.'ye ait çıktı. Polis, olayla ilgili olarak eşi ile boşanma aşamasında olduğu öğrenilen N.Ç.'yi arıyor.

Kaynak: DHA