İSTANBUL

Washington Post yazarı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, resmi işlemler için 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolması olayının aydınlatılmasına ilişkin bekleyiş devam ediyor.

ABD Başkanı Trump: Kaşıkçı'nın öldüğünü kabul ediyorumNew York Times'tan Cemal Kaşıkçı

Kaşıkçı'nın ortadan kayboluşunun 17. gününde, ulusal ve uluslararası basın kuruluşları Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde beklemeyi sürdürüyor.

Konut ve konsolosluk çevresindeki hareketliliği yakından takip eden basın mensupları, yaptıkları yayınlarla gelişmeleri aktarıyor.

Öte yandan polis ek bariyerler getirerek konsolosluk binasının etrafına bıraktı.

Bu arada, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda rutin resmi işlemlerin yapılmasına devam ediliyor.

Kaşıkçı'nın kaybolması

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Türkiye ve Suudi Arabistanlı yetkililerin yer aldığı ortak çalışma grubu oluşturulmuştu. Ortak çalışma grubu, 15-16 Ekim'de konsolosluk binasında 9 saat süren inceleme yapmıştı.

Ortak çalışma grubu, 17 Ekim'de konsolosluk konutunda da inceleme başlatmıştı. Aynı gün olay yeri inceleme ekipleri, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasında ikinci bir arama daha gerçekleştirmişti.

Öte yandan dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, soruşturmanın uluslararası hukuk/teamül, anlaşma ve sözleşme hükümlerine riayet edilerek titizlikle ve tüm boyutlarıyla yürütüldüğü belirtilerek, "Soruşturma sürecinde, ilerleyen aşamalarda gerektiği takdirde kamuoyuna bilgilendirici açıklamalar Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılacaktır." ifadeleri kullanılmıştı.

Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak

Kaynak: AA