GÜMÜŞHANE-Veysel Kara

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Servet Asmaz'ın ailesi, darbeciler için adaletin tecelli edeceği günü bekliyor.

Aradan geçen bir yıla rağmen acıları ilk günkü tazeliğini koruyan Asmaz ailesi, 4 çocuk babası şehit Asmaz'dan geriye kalanlarla teselli buluyor.

Evlat acısını derinden yaşayan anne Hümeyra Asmaz (76) evlat özlemini cüzdanında sakladığı fotoğrafıyla ve oğlunun ruhuna Kur'an-ı Kerim okuyarak gidermeye çalışıyor. Şehidin ağabeyi Selahattin Asmaz (53) ise kardeşinin yaşamını yitirdiği gün üzerinde olan kanlı kıyafetlerini bir yıldır arabasında taşıyarak acısını taze tutuyor.

Yaz tatili için annesi Hümeyra ve şehit Asmaz'ın büyük oğlu Enes ile Kelkit ilçesindeki Aksöğüt köyüne giden ağabey Selahattin Asmaz (53), AA muhabirine, 15 Temmuz gecesi şehit Asmaz'ın kendisini arayarak darbe girişimini haber verdiğini belirtti.

Kardeşiyle darbeye karşı direnilmesi gerektiğini istişare ettiklerini bildiren Asmaz, kardeşinin şehadetine ilişkin, şu bilgileri aktardı:

"Tanklar köprüyü kesmiş deyince 'gerekirse tankların üzerine çıkacağız' dedim. Ben öyle deyince kardeşim yatsı namazını kılıp yanındaki köylümüz olan 18 yaşındaki Yasir isimli bir kardeşimizle beraber yola çıkmışlar. Evden ayrılıp Gaziosmanpaşa'dan TEM'e çıkınca 100 metre ileride askerlerin polislere müdahale ettiğini görmüş. O da polislerle birlikte askerlere müdahale etmiş. Askerlere müdahale edince çekmiş bir tanesi 5 metreden kardeşimi vurmuş. Kardeşim hastaneye giderken yolda şehit olmuş."

Kanlı elbiselerini bir yıldır saklıyorlar

Ağabey Asmaz, kardeşinin vurulduğunu öğrendiğinde inanamadığını, hastanede yapılan müdahalelerin ardından sabaha karşı Servet Asmaz'ın şehit olduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"O şok haliyle tam yarım saat hastanenin çıkışını aradım bulamadım. Kardeşimi Edirnekapı Şehitliği'nde defnettik. Aradan 3 gün geçmesine rağmen yüzüne elimizi sürdüğümüz zaman hiç ölmemiş gibiydi. Halbuki insanlar öldüğü zaman 2-3 saat içerisinde kaskatı kesilirler. Kardeşim Servet'in vurulduğunda üstünde olan pantolonu çorabı ve çamaşırını saklıyorum. 17 Temmuz'da kıyafetlerini arabama koydum. Şu anda hala arabamda duruyor. Üzerinden bir yıl geçti ama arabamda hiçbir kötü koku olmadı. Allah hepsinin şehadetini kabul etsin. Bize de sabır versin. Onlara layık ağabey, eş, anne, evlat olmayı nasip etsin."

Kardeşine büyük özlem duyduğunu ve yaşananları unutmalarının mümkün olmadığını dile getiren ağabey Asmaz, şehidin geride 4 çocuk bıraktığını ve emanetlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını bildirdi.

Kaynak: AA