ERZİNCAN

Erzincanlı bir esnaf, ABD'de ve birçok ülkede indirim kampanyaları kapsamında düzenlenen ve "Black friday (Kara cuma)" tanımlamasına tepki göstererek "Hayırlı cuma" adı altında başlattığı kampanyayla ihtiyaç sahibi 10 kişiye gelinlik hediye edeceğini duyurdu.

Cuma gününün "kara" kelimesiyle berber anılmasına tepki gösterdiğini ifade eden gelinlik kiralama ve satışı yapan esnaf Serkan Türk, 1 Aralık 2017 Cuma günü ihtiyaç sahibi 10 kişiye gelinlik hediye edeceğini söyledi.

Karaağaç Mahallesi 750. Sokak'ta yaklaşık 4 yıldır gelinlik kiralama ve satışı yapan 36 yaşındaki Türk, şunları kaydetti:

"Kara cuma kampanyası diye son günlerde basında olan bir karalama kampanyası var. Müslümanların mübarek gününü karalıyor Hıristiyan dünyası. Biz de kendi çapımızda, kendi gücümüzün yettiği kadar, bu kampanyaya karşı durmaya çalışıyoruz. Biz de cuma günü ihtiyaçlı, yeni evlenecek, en az 10 çift olmak üzere gelinlik hediye edeceğiz. Firmaların da bu tür şeyleri desteklemelerini istiyoruz. Karşı durmalarını istiyoruz. Cumanın karası olmaz. Cumamızı kimse karalayamaz. Erzincan'dan böyle bir kampanya başlattık."

Kaynak: AA