TBMM

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde bulunan yerleşme yerlerinde, alanlarda rejim güçleriyle Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulunda, Hükümetin, Suriye'nin Kamışlı branşında Rus askerlerinin tahaşşüt yapması dair bilgilendirme yapmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mevzuyla ilgilendiren Dışişleri Bakanlığından almış bulunduğu bilgiyi Genel Kurulla paylaştı.

Avcı, bu açıklamayı Milli Eğitim Bakanı yerine değil, nokta icra vekili yerine yaptığını belirterek, 'Çünkü, elan sonraları 'Milli Eğitim Bakanı sebep bu işlerle uğraşıyor' kadar polemiklere illet iktisap etmek istemiyorum' dedi.

Kamışlı ile ilgilendiren sorulan soruya Dışişleri Bakanlığından almış bulunduğu bilgiyle karşılık hasretmek istediğini tabir fail Avcı, şunları kaydetti:

'Suriye'de rejim güçlerinin kontrolünde bulunan yerleşme yerlerinde, alanlarda rejim kuvvetleriyle Rusların birlikte hareket ettikleri doğru. Kamışlı'da da rejim kuvvetleriyle birlikte mahsus bir Rus askeri varlığının bahis konusu bulunduğu doğru. Kamışlı'da rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar.'

Muhabir: Coşkun Ergül

Kaynak: AA