ANKARA

Resmi Gazete'nin tekrarlanmış sayısında, '2016-2018 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları ile İlgili Kalkınma Bakanlığı Genelgesi' yayımlandı.

Genelgeye göre, hükümetin bel kemiği amacı, vatandaşların zenginlik ve mutluluğunu tasarruf etmek olacak. Bu gaye doğrultusunda büyümeyi hızlandırmak, istihdamı artırmak, akan işlemler açığını azaltmak, enflasyonu düşürerek eder istikrarını korumak, yurtiçi tasarrufları artırmak, amme nakdî dengelerini iyileştirmek, sonunda makroekonomik ve nakdî istikrarı arkalamak bel kemiği öncelikler namına sıralanacak.

Türkiye'nin kazançlı ve içtimai ihtiyaçlarının ehliyetli ölçüde ve vaktiyle karşılanması amacıyla, amme hizmetlerinin gayret ve kalitesinin artırılması düşüncesince amme envestisman ödeneklerinin tahsisinde ve kullanımında, hedeflenen büyümeye ve istihdama maksimum miktarda ulama sağlanması ve kaynakların en doğurgan biçimde kullanılması asal olacak.

Kamu envestisman masraflarında kalkınma potansiyelini sponsor mahiyetteki kazançlı ve içtimai enfrastrüktür yatırımlarına evleviyet sağlanacak. Kamu kesimi yatırımları totaliter ortak yaklaşımla, hususi eğin yatırımlarını tamamlayacak biçimde ele alınmaya bitmeme edilecek, kamu-özel ortaklaşa iş şekillerinin yaygınlaştırılmasıyla amme yatırımlarında hususi bu sektörün katılımını sağlayıcı uygulamalara ciddilik verilecek.

'Seçim dolayısıyla genelgenin yenilenme gereksinimi ortaya çıktı'

Genelgede, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ve 2016 Yılı Yatırım Programı tedarik sürecinde 2016-2018 Dönemi Yatırım Genelgesi ve eki Yatırım Programı Hazırlama Rehberi Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatılırken, tekrarlanan umumi intihap ve hükümet değişikliği dolayısıyla bahis konusu tamim ve rehberin yenilenme ihtiyacının ortaya çıktığına aksan yapıldı.

Genelgede, sektörel bazda eğitim, sağlık, bilgelik teknoloji, ulaştırma, sulama, içmece suyu ve şebeke yatırımlarına, diyalekt bazda ise Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar ilkin kazanmak üzere, kazançlı ve içtimai enfrastrüktür planlarına evleviyet verileceği bildirildi.

Kaynak: AA