ISPARTA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bazı ziyaretler için Isparta'ya gelen Şimşek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi yakınları için düzenlenen yemeğe katıldı.

Moda Düğün Salonu'ndaki yemekte konuşan Şimşek, anlamlı bir günde Ispartalı kadınlarla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

"Bir kadını eğitirseniz bir neslin tamamını eğitmiş olursunuz"

Kadınların, aileleri için, ülke için, millet için yaptıkları fedakarlıkların çok önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, "Bizim kültürümüz, bizim inancımız kadını merkeze alır, kadına büyük değer verir. Hükümetlerimiz döneminde de gerçekten kadın ve erkek fırsat eşitliğinin sağlanması ve diğer bütün alanlarda kadınlarımızın desteklenmesine yönelik, özellikle istihdam, girişimcilik ve eğitim konularında çok önemli reformlar yapıldı, çok önemli adımlar atıldı, ciddi kaynak ayrıldı." diye konuştu.

"Bir adamı eğitirseniz bir kişiyi eğitmiş olursunuz ama bir kadını eğitirseniz bir neslin tamamını eğitmiş olursunuz." sözünü anımsatan Şimşek, kadınların eğitimin öncelikli konusu olduğunu kaydetti.

2000'li yılların başında üniversitede kadınlarda okullaşma oranının yüzde 12 civarında olduğunu, bugün bu oranın yüzde 40'ları aştığını anlatan Şimşek, "Kadınlarımız, kızlarımız iyi eğitim alırsa bir nesil eğitim almış gibi olur. Gerçekten de iş hayatında, istihdamda fırsat eşitliği yakalanır. Bu da Türkiye'nin medeniyet yarışında daha güçlenmesini sağlar. Yani kadınlarımızın etkin olmadığı, faal olmadığı bir ekonomi tek motorla giden uçak gibidir." dedi.

Anayasa değişikliği

Geçen hafta Cizre, Şırnak, Bingöl, Muş gibi doğu illerini gezdiğini anımsatan Şimşek, devletin, hükümetin terörle ilgili yürüttüğü güçlü mücadele ile bölgede ciddi bir rahatlama sağlandığını ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hiçbir dönemde olmadığı kadar tekrar umutların yeşerdiğini, bir heyecan bulunduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Bunu sizinle paylaşmak istedim. Çünkü sizlerin güçlü desteğiyle Türkiye'nin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Son yıllar Türkiye için zor yıllar olmuştur. Bir tarafta FETÖ ihanet şebekesi darbe girişiminde bulunmuştur. Bu, milletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın feraseti, cesareti ile püskürtülmüştür. Ortadoğu'daki kaos maalesef Türkiye'ye yönelik çok büyük tehditleri ortaya çıkarmıştır. Gerek bölücü terör örgütü, DEAŞ, gerekse FETÖ, hakikaten bu dönemde hiçbir dönemde olmadığı kadar Türkiye'yi hedef almıştır. Allah'ın izniyle Türkiye güçlü bir devlettir, Türkiye'de istikrar var, güçlü liderimiz var ve bütün bu sıkıntıların üstesinden geliyoruz. Başka bir ülke bu kadar büyük şoklarla karşı karşıya kalmış olsaydı, inanın ekonomi çoktan çökmüş olurdu, ama Allah'ın izniyle temeller sağlam. Bütün bu şoklara karşı ekonomimiz de büyük bir direnç gösteriyor. Sıkıntılarımız var, olmaz olur mu... O nedenle reform diyoruz, reform peşinde koşuyoruz. Şu anda Türkiye'nin gündemindeki en büyük reform bu anayasa değişikliği reformudur."

Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Kaynak: AA