Şubat 2011’de 15 yaşındaki Ö.G. adlı bir kız çocuğu 60 yaşındaki M.G. tarafından tecavüze uğradı. Geçtiğimiz gün kız çocuğunun 4 aylık hamileliği ile ortaya çıkan tecavüz olayı savcılığın DNA sonucunu bekleme gerekçesiyle tecavüzcü serbest bırakıldı.

Olaya ilişkin açıklama yapan SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi, Mahkemenin tecavüz olayları karşısında gösterdiği tavır karşısında tedirgin ve öfkeli olduklarını duyurdu. 27 Haziran 2011 tarihinde beklenen DNA testinin sonucu yüzde 99,99 ile M.G’nin tecavüz fiilinin gerçekleştirdiğinin netleşmesine rağmen savcı ve mahkeme tarafından tekrar tutuklama talebinin red edilmesiyle tecavüzcünün korunduğuna dikkat çeken Selis şu tepkiyi gösterdi:

“Mağdur aile ve çocuk tekrar mağdur edilmiştir. Nitelikli tecavüz davası olan bu dosyanın çocuğun yaşadığı bu travmanın tedavisi hala sürerken “rızası ile yapmış olma ihtimalini öne sürmesi yalnızca bir hukuk skandalı değildir bir insanlık ayıbıdır.

Biz kadınlar, kadına dönük her türlü yapılan şiddeti kınıyor, kadına şiddet uygulayan tüm erkekleri artık hesap vermeye, devletin üstüne düşen sorumluluğu üstlenmeyi kadını aşağılayan her türlü yaklaşımlara son vermeye çağırıyoruz.”

SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi, Cuma günü kadınların katılımıyla Batman kent merkezindeki Sanat sokağında basın açıklaması düzenleyerek mahkemenin tavrını protesto edecek.

ANF NEWS AGENCY