Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Birleşmiş Milletler'in (BM) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenleyeceği celsede 'İnovasyonda Kadın' projesini sunacak.

Projenin ortaya depar belgesi ve hisse senedi dönemini AA muhabirine özetleyen KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, projenin, bayanların girişimcilik kabiliyetlerini artırmayı amaçladığını tabir ederek, bayanların projelerini istihdam tekvin potansiyeli faziletkâr teşebbüslere dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, KADEM ve TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT iş birliğiyle meydana gelen projeyle bayanların girişimcilik yeteneklerinin öne çıkarılmasına olanak sağlandığını kaydetti.

Projenin duyurusunu 10 Ağustos 2015'te yaptıklarında beklentilerinin üstünde ortak taleple karşılaştıklarını vurgulayan Yılmaz, 400'e andıran müracaat alındığını dile getirdi.

Yılmaz, ön elemeyi sabık 30 plan sahibinin eş girişimciliği kampına katılmayı başardığını aktararak, şu şekilde konuştu:

'Kampa dahil bulunan 30 elit müteşebbis 5 devir içinde akademisyenler kabilinden maruz girişimcilik, marketing ve ticarileştirme sahalarında görgü bilimi bilimi aldı. Melek yatırımcılarla da telaki fırsatı eline geçiren katılımcılar, dinlenme kampı içinde fikirlerini elbette geliştirebilecekleri, sektörde elbette kendilerine toprak bulabilecekleriyle ilgilendiren sınama de edindiler. Sektörlerinde güzel bulunan yöneticilerle sınama paylaşımı meydana getirilen dinlenme kampı böylelikle en güzel 5 plan ödüllendirildi. Proje kapsamında girişimcilik kampında edindikleri deneyimleri ve geliştirdikleri iş fikirlerini yaşama geçirmelerine araştırma görevlisi olma hedefiyle 25-26 Ocakta KADEM Genel Merkezi'nde 'Proje Uygulama Eğitimi' verildi. KADEM, TÜBİTAK MARTEK ve İstanbul Kalkınma Enstitüsü iş donanmasında planlı görgü bilimi bilimi böylelikle katılımcılara sertifikaları da arz edildi.'

'Kadınların da bilim, uran ve teknolojide toprak almalarını istiyoruz'

Yılmaz, KADEM adına bayanların da bilim, uran ve teknolojide toprak almalarını istediklerini belirterek, bu sebepten 'İnovasyonda Kadın' projesini yaşama geçirdiklerini dile getirdi.

Projeye Türk hanımının dip özen göstermesinden iri sevinme duyduklarını tabir fail Yılmaz, “Kadınlarımız hala arıyor. 'Bu plan bitmeme edecek mi, acemi planlar bildirme edecek misiniz' kabilinden sorular alıyoruz. O sebepten bu sene projenin ikincisini düzenleyeceğiz. Çünkü sabık sene aşırı müspet ortak art devir aldık başvuran arkadaşlarımızdan. Bir haftalık görgü bilimi bilimi periyodunun arkası sıra iletişimimizi tek koparmadık, açıklık aralık toplantılar yaptık. Bu süreçte eksiksiz kursiyerlerimizin projelerini ortak göstergeç kanalı eliyle yayımladık. Bu neşriyat organı üstünden görüp bizlere gelenler de oldu' sanarak konuştu.

'Kadınlar bundan böyle anadan görme rollerinin dışına çıkmalı'

Yılmaz, bayanların bundan böyle anadan görme rollerinin dışına çıkıp, dünyanın gidişatını yakalamaları icap ettiğinin altını çizerek, 'İnovasyonda Kadın' projesi ile bayanların sınai tasarımda ve sanayide de doğurucu fikirleri bulunduğunu ortaya koyduklarını söyledi.

Daha sonraları TURKEN Vakfı'nı görüşme edeceklerini aktaran Yılmaz, 'New York'ta Türkiye Büyükelçiliği'nin Türk heyeti düşüncesince düzenleyeceği resepsiyona katılacağız. Ertesi devir Manhattan Ticaret Odası Başkanı Nancy Ploeger ile eş girişimciliği üstüne güruh yapacağız. Öğleden sonraları MÜSİAD New York şubesiyle ortak araya geleceğiz. 16 Mart'ta ise BM Genel Merkezi'nde yapılacak taraf etkinlikte, 2015'te G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği karşıcı Türkiye'nin W20 deneyimini özetleyen ortak lokma tatlısı gerçekleştireceğiz. 18 Mart'ta da TAO Consulting New York ile mümkün iş birlikleri üstüne ortak güruh düzenleyeceğiz' sanarak konuştu.

Kaynak: AA